MENU KELAKAR DI KEDAI MAKAN ORANG PERAK

24.2.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

 Semua orang boleh buka & tulis blog tapi tak semua orang kreatif untuk menarik minat orang membaca blog dia.. Aku tak kata aku kreatif. Satgi dok cebik kata aku perasaan pulak kan? Macam tu jugak berniaga, semua orang ada modal boleh buka perniagaan tapi bukan semua orang kreatif nak menarik orang untuk datang ke premis perniagaan mereka...

Sumber google

Kadang2 menu tu sama jer macam restoran atau kedai yang lain tapi sebab kreatif dia jadi satu perkara yang menarik perhatian orang lain.Macam nama2 makanan dalam menu tak tau dari kedai mana cuma aku terbaca kat ladylista jer.. Memang rasa tergeletek jugak hati bila baca. Bila dah rasa tergeletek kita nak tahu jugak kedai dia kat mana.. kalau berpeluang nak jugak singgah tengok sendiri menu2 dia kan.. Dan itulah salah satu strategi marketing yang baik.. Menarik minat orang untuk singgah & makan...

restoran yang terletak di Ipoh, Perak katanya

Gamaknya macam mana rasa badak berendam tersilap kolam, kingkong ala singkong tu yer.. Hope nama2 menu makanan ni kelakar rasa makanan dia tak kelakar sangat la yer.. Kang dok buat kelakar dalam rasa makanan dah tak rasa nak gelak kot. hehehehe

5 comments:

  1. tapi bila nk order tu rasa mcm malu je nak sebut hehehehe....

    ReplyDelete
  2. haah laa,, nak sebut kena penuh.. tak pon tunjuk je laa nak yang mana.. hahahaha..funny

    ReplyDelete
  3. Nak order pun malu nak sebut..ekekekek

    ReplyDelete
  4. Tu dia,,, Menu memang kebaabom..
    Harap2 makanannya pun malatop!!

    ReplyDelete
  5. Kelakar betul nama makanan restorab nih. Hihi. Bagus strategi menarik minat orang nak tau apa rasa makanan tuh kan. Hihi

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!