MISTERI FATIMAH ROHANI ISMAIL JADI EMMA MA'EMBONG

28.2.15 Suria Lekatlekit 7 Comments

Bila dah terjunam dalam dunia hiburan & bergelar retis nama pun kena bunyi ala western sikit kan. Tapi bukan semua retis yang suka convert nama melayu dia jadi western.. sesetengah retis masih membawa nama yang di beri mak bapak dia masa lahir, contoh macam Siti Nurhaliza. Berkat membawa nama pemberian mak ayah kot, Alhamdulillah dia berjaya dengan cemerlang, gemilang terbilang.

Sumber google

Rasanya ramai dah tahu nama sebenar Emma Maembong ni kan.. Aku je kot baru tahu bila terbaca status Bro Framestone kat FB. Maka aku google untuk info yang lebih sahih. Yelah nama dia memang Fatimah Rohani Binti Ismail.. Macam Bro Framestone jugak aku tertanya mana datangnya Maembong tu sedangkan nama bapak dia Ismail? Misteri nusantara jugak la bagi aku yang tak tahu ni kan... hehehehe

Maybe nama pena ayah dia kot.. Ayah dia kan seorang penulis tapi aku tak sure la aku tak pernah baca penulisan pakcik Ismail ni & aku pun tak pernah tahu dia ada nama pena lain ke tidak. Tapi Nama emma tu tak pelik sangat la.. maybe dari fatimah tu jadi emma kan.

Apapun Emma ke fatimah ke.. Semoga cinta budak sekolah yang dok main aucak.. kejab putus kejab sambung kejab tak pernah sambung tu lepas ni takde jadi kontroversi sangat la. Sangat bebudak kes nya. Erkk... tetiba masuk cerita gosip. kekekeke...

7 comments:

  1. Letih hal2 gosip retis nih.. xakan pernah abis

    ReplyDelete
  2. Yang part bawah sekali tu setuju bebenor..hahaha

    ReplyDelete
  3. Setahu saya nama bapak dia Ismail Embong. Tak tahu la betul ke tak.

    ReplyDelete
  4. Oh, tak tahu pun nama Emma ni Fatimah Rohani rupanya. Sedap juga ya. Klasik sangat. Kalau nama Melur ke, Cempaka ke, haruslah nak diwesternkan jadi Mayflower, Chrysanthemum gitu barulah meletup orang bergosip...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!