TEGURAN BERAT SEBELAH YANG BERLAKU DI LAMAN SOSIAL

25.2.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

Aku perasan benda ni dah lama cuma baru hari ni rasa nak up dalam entri. salah satu cara orang menegur kat laman sosial walau bukan semua ada segelintir yang macam ni. Aku tak kata sapa2.. cuma aku cakap apa yang berlaku.

Pertama. Jenis orang nak menegur dia pilih.. Kalau orang dia suka, semua jadi betul so, susah dia nak tegur even kita nampak terang2 orang tu buat salah. dia tegur orang dia tak suka even dia buat2 macam dia tegur sebab sayang

kedua, jenis tegur orang tak berpengaruh bila ada buat silap.. kalau merajuk dengan teguran dia pun dia tak rugi apa2.. tapi kalau orang tu berpengaruh dia tak berani tegur takut hilang kepentingan.

Benda ni berlaku depan mata aku... Sipolan yang ni buat status berunsur sarcasm & mengumpat laju dia like & buat statement yang nak membetulkan sipolan tu jugak, bila sipolan yang sorang lagi buat benda yang sama kemain keluar abis hadis, contoh orang alim ulamak bagai.

kalau betul ikhlas nak tegur biar nampak betul2 nak menyampaikan kebenaran. Jangan kat sana buat jadi betul.. kat sini buat jadi dosa sangat. Anoyying sangat tau cara tunjuk gud gud tu.

Sumber google

Tu je aku nak tulis.. hahahaha.

6 comments:

  1. nampak sangt tak waras nya tu..Blogger selalunya macam tu la..eh!!ttertaip blogger pulak..jari ni asyik nak tuduh blogger je.ekekek

    ReplyDelete
  2. Mungkin terlampau letak pemberat kot dear..haha.
    Tu pasal berat sebelah

    ReplyDelete
  3. Bias dalam teguran memang dah biasa berlaku. Terutama dalam politik.kat negara kita ni.

    ReplyDelete
  4. Teguran yang bias memang dah biasa berlaku.terutama dalam.politik kat negara kita ni.

    ReplyDelete
  5. Pendek bedo'oh entri ni, tak sempat telan air liur *_* Dia 'salah budget' berat tu sebab itulah jadi berat sebelah. Selalu memang macam tulah, kalau geng nak tegur takut kawan kecil hati. Kalau tak berapa nak geng, mulalah jadi penceramah free & easy gitu!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com