15 TANDA YANG MUNGKIN ANDA TAK TAHU LAPTOP MULAI ROSAK

1.7.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

Kita ni kadang2 tau guna jer.. Bukan reti nak detect laptop tu ada problem ke atau mula tunjuk tanda tanda sakit. Selagi kita boleh belasah.. belasah sampai tak boleh on katanya baru kita tahu laptop kita tu memang dah betul2 rosak. Atau sampai kita bawak pergi repair & specialist cakap laptop kita dah tak dapat di selamatkan. Yelah.. yang banyak orang pandai guna jer mana pandai jaga. hahahaha


Jadi bagi mereka yang menggunakan laptop bukan macam aku yang masih old school katanya dok pakai pc jer lagi. Almaklum semekin.. pakai pc senang tak payah usung. So peratus nak bawak balik kampung tu memang takde langsung la. Kang boleh usung sampai kat kampung pun life aku asyik depan laptop je pulak even kat kampung pun adik beradik aku ada laptop & internet tapi tu la..lebih selesa guna hak milik sendiri. Jadi bagus jugak aku kekal guna pc jer hahahaha

Jadi pada anda yang memang tak tahu langsung pasal laptop ni selain guna jer.. sampai nak buat fragment files pun tak reti elok la baca 15 tanda yang mungkin hangpa tak perasan yang laptop hangpa tu dah nazak & tunggu masa jer nak pulang kerahmatullah.. Bukan apa bila dapat detect awal sementara dia masih nyawa2 ikan maybe boleh dah start menabung untuk beli laptop baru kan?

Nak tahu apa 15 tanda laptop anda dah bagi isyarat awal untuk berpisah dengan ada meh baca kat sini >> 15 Tanda awal Anda kena beli Laptop Baru <<

Moral of the story.. Bila kita guna gadget elektronik ni jangan tau guna jer.. Kita kena tau jugak basic pasal menda alah tu.. At Least problem kecik2 kita boleh buat sendiri. Paling2 pun belajar format & install sendiri. tak susah google jer dia bagi step by step tutorial siap bergambar lagi.

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!