20 CAFE BARU HALAL & TIDAK HALAL YANG PERLU ANDA TAHU

11.7.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Buat kaki kaki makan sekalian entri ni memang untuk korang yang suka bersegmen jalan jalan cari makan. Bukan apa.. kadang2 kita tak tahu yang mana restoran halal & tidak halal.. Ada orang yang jenis semborono jer makan bila ada mention pork free... Tak semua pork free tu halal yer. Haram bukan babi jer.. Banyak perkara lain yang boleh membuatkan jadi haram untuk kita makan.


Jadi untuk memudahkan korang aku nak share 20 cafe baru halal & non halal. Memudahkan kerja korang la.. Takkan tiap kali nak makan nak search kat directori halal JAKIM kan.. Banyak pulak kerja nak buat. Buatnya korang jenis macam aku memang takde mobile internet sebab aku tak suka online bila berjimbaraya di luar. Cukup la aku lenjan Streamyx kat rumah ni.. Kang jadi anti social pulak asyik melekat jer denga gadget. Takut anak pun rasa macam gadget tu anak mak dia bukan dia.. so berpada pada. hehehehe

Ops... terkonar baring pulak. Ok kita berbalik pada 20 cafe baru halal & non halal ni kalau korang nak tahu cafe mana yang tersenarai dalam 20 cafe baru ni meh la rerajin sikit baca kat sini >> 20 Cafe baru Halal & tidak Halal yang perlu anda tahu <<

Kalau dah baca bagus la.. So, jangan ada yang termakan kat cafe tak halal pulak. Info di hujung jari.. Malas dengan rajin je korang untuk cari. Moral of the story... Mencari yang halal itu fardu. Sekian makaseh! Peace Yo!

2 comments:

  1. Zaman sekarang ni yang halal dikatakan tak yang tak dikatakan halal...semuanya jadi tak jelas...ramai yang konfius...tq sharing...nk g baca jap...

    ReplyDelete
  2. Yang ada logo halal pun diragui, apatah lagi yang takde logo langsung.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com