7 SEBAB KENAPA RAYA DI MALAYSIA TAK SAMA DENGAN TEMPAT LAIN

15.7.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Setiap tempat ada budaya & cara sambutannya tersendiri. Takkan sama walau perayaan yang di sambut tu sama.. Banyak perbezaan dari segi pakaian., makanan & cara sambutan. Macam tu jugak Malaysia tapi kat Malaysia ni kalau Raya macam special case sikit cara menyambutnya... Memang lain dari yang lain.


Tu yang menjadikan Malaysia ni istimewa bila menjelang musim perayaan. Kat tempat lain memang korang takkan dapat feel macam beraya kat Malaysia. Dan banyak perkara yang takde kat tempat lain cuma ada kat Malaysia jer.. Tapi tak paham jugak ada orang kaya tiap kali raya fly ke oversea. Sedangkan kat oversea nak2 lagi negara bukan Islam bukan meriah malah suasana raya tu pun takde langsung. Maybe orang2 camni memang tak suka celebrate raya kot,

Jadi kalau korang nak tahu keistikewaan raya kat Malaysia berbanding tempat lain meh baca kat sini >> 7 SEBAB KENAPA RAYA DI MALAYSIA TAK SAMA DENGAN TEMPAT LAIN <<

Tinggal 2 hari lagi jer sebelum menjelang raya jadi Den ambil kesempatan nak ucapa selamat hari raya maaf zahir batin.

2 comments:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!