9 JENIS PENIPUAN ONLINE YANG MESTI ANDA TAHU

20.7.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

Sekembalikan ke kotaraya ni.. Maka raya bagi aku dah abis la. Alhamdulillah Tahun ni masih ada rezeki pulang berhari raya kat kampung halaman dengan family. So, balik je sini kembali ke rutin harian macam biasa la. Entri pasal raya.. nanti la free aku karang yer.. Mesti ada cerita raya kalau dah beraya kan. Hari ni kita warm up blog dengan entri informasi dulu.. Yelah.. banyak makan ketupat, lemang bagai.. maybe ada yang dah lupa perkara bahaya yang boleh berlaku di dunia maya ni.

Walau pesanan, peringat, info bagai di sebarkan secara meluas di laman sosial mahupun media cetak tetap ramai masih jadi mangsa penipuan online. Nak kata tak celik IT boleh pulak tertipu secara online.. Bermakna dia pandai jugak la guna internet tapi entah kenapa dia tak reti jugak nak baca info berkenaan penipuan online kan? Tapi ramai manusia jenis lagi tak kena batang hidung selagi tu dia alert.


So atas dasar prihatin tentang jenayah penipuan online yang masih berleluasa sekarang ni meh aku share dengan hangpa 9 jenis penipuan secara online yang biasa di gunakan oleh penipu untuk memperdayakan mangsa. Ada sesetengan orang masih tak tahu modus operandi penipuan macam ni jadi elok sangat la baca. Tapi tak sopan pulak copypaste artikel orang kan.. So marilah korang ramai - ramai baca kat sini >> 9 JENIS PENIPUAN ONLINE YANG MESTI ANDA TAHU <<

Moral of the story... Kena ingat penipu dia punya imaginasi sangat luas. Dia boleh mencipta cerita yang kita sendiri kadang2 tak sangka benda tu taktik nak menipu. Jadi.. nak buat keputusan apapun make sure double triple check tu kesahihannya

1 comment:

  1. selamat hari raya kak suria...

    p/s: cantik nombor follower kak suria..(2015)... hehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com