GADIS BERTUDUNG DENGAN FESYEN ANIME LOLITA JEPUN

25.7.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

Bila dah ada slogan.. Bertudung tidak menghalang untuk perempuan berfesyen kadang2 fesyen tu sampai jadi pelik & tak sesuai dengan imej muslimah & bertudung. Walau ada yang rasa nampak comel tapi entah kenapa aku rasa tak sesuai fesyen Anime jepun ni untuk golongan perempuan bertudung. tetap tak nampak fungsi tudung tu untuk tutup aurat tapi lebih kepada berfesyen. Nak cakap pasal aurat bagai.. Rasa macam tak layak pulak cuma.. Nak cakap fesyen Anime jepun ni dari pandangan mata aku memang tak sesuai untuk perempuan berhijab.


Tak di nafikan comel jer fesyen ni.. Tapi biarlah jadi fesyen kanak kanak sudah.. Yang dah masuk zon akil baligh tu tak payah nak fesyen Anime sangat la. Kadang2 simple itu lebih terserlah kecantikkan seorang wanita berhijab ni. Kalau terlebih fesyen sangat pun serius nampak janggal & hilang terus imej muslimah tu.


Dah di lahirkan manusia tak payah jadi kartun sangat la kot... hahahaha... kalau dah memang comel dari dalam ko pakai purdah pun even nampak bijik mata terkebil kebil je pun tetap nampak comel katanya.

Tapi aku rasa fesyen ni maybe tak lama lagi jadi trend kat Malaysia kot. Serius memang comel cuma aku rasa tak sesuai sangat untuk di label sebagai fesyen muslimah. Dia lebih kepada fesyen jer...

Moral of the story.. bayangkan kita yang beranak pinak pakai fesyen ni, gamaknya berapa bakul kena maki?? hahahahaha

Sumber : Muslim Lolita fashion trend

 Yang menarik
Adakah korang tergolong dalam golongan yang suka share 8 perkara ni kat laman sosial. Tahukah anda, anda sedang meletakkan diri anda dalam bahaya bila ada share 8 perkara ni. Nak tau apa 8 perkara tu meh tengok sini >> 8 jenis Orang yang terlalu banyak berkongsi di laman sosial <<

6 comments:

  1. comel tapi kalau pakai dkt malaysia...mau pelik org tgk...haha

    ReplyDelete
  2. nth pe2 la...takde la cute mana pun

    ReplyDelete
  3. Tak sesuai walaupun nampak comel.

    ReplyDelete
  4. Tengok sedutan kat TV9 pasal fesyen Lolita ni.... depa kata takpe, selagi menutup aurat.... hahhahaa tapi janggal nengok....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!