GADIS MATI AKIBAT TAHAN BERAK

3.7.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Jangan ada yang gelak yer baca tajuk entri.. Tak kelakar ok! Mati bukan perkara gurauan kot.. Bila sampai menyebabkan kematian memang kes serius jugak yang patut di jadikan pengajaran pada orang lain. Bukan semua orang rasa nak berak terus pi berak.. Ada orang fobia nak berak jadi dia sanggup tahan berak sampai berbulan bulan. Ni bukan cerita dogeng ok!


Seorang gadis mild austisme yang katanya setiap kali nak berak dia jadi fobia & sanggup tahan berak sampai 2 bulan. Bayangkan 2 bulan tak berak.. sedangkan kita membuang hari hari. Kalau tak buang satu dua hari mula la jadi sembelit bagai. Tapi remaja ni boleh tahan sampai 2 bulan. Dia meninggal dunia akibat serangan jantung yang disebabkan oleh sembelit setelah 8 minggu tidak membuang air besar.

Ahli patalogi yang melakukan post-mortem menyatakan keadaan ini sangat dramatis dan tidak seperti yang pernah dilihat sebelum ini. Gejala yang dialami oleh gadis tersebut adalah gelaja 'penahanan tinja' yang umumnya dihidapi oleh kanak-kanak. Sewaktu mayatnya dipindahkan,  seorang paramedik terkejut melihat keadaan perut gadis tersebut yang memanjang selain tulang rusuk terkeluar dari tulang kemaluannya.

Jadi moral of the story.. Jangan tahan berak. Kalau tengah meeting dengan bos nak berak sila minta izin pergi berak. Bukan apa kalau di ajar tahan2 ni kang terbiasa asyik nak tahan jer lama2 benda tu memudaratkan diri.

3 comments:

  1. Jangan paksa berak kalau taknak berak.. nanti buasir..

    ReplyDelete
  2. Macam ni punye punca pon ada ek....bahaya gak simpan lelama uhuk2 tu dalam perut sampai bawa mati

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com