INILAH MAKANAN UNTUK ORANG BERDIET YANG ADA SERVIS PENGHANTARAN

7.7.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

Dulu orang kata nak sihat, sedap & bersih masak sendiri jer kat rumah sebab kalau makanan yang di beli kat luar ni belum terjamin bersih, seimbang & sedap. Tapi zaman dah berubah... sekarang ni bersepah orang jual makanan sihat dengan diet seimbang.. Bukan jer sihat, malah sedap & terjamin kebersihannya... Tak bersih tunggu la kena serbu dengan KKM & sijil halal kena tarik balik. Tak caya tanya secret receipt hahaha


Nak dapatkan makanan sihat, bersih & sedap dengan diet yang seimbang dah tak susah nak drive cari sana sini. Sekarang ni semudah tekan tekan guna hujung jari telunjuk jer.. tup2 sampai je depan hidung korang makanan tu. Kalau korang yang jenis malas masak atau tak pernah sempat nak masak sebab sibuk dengan urusan duniawi korang boleh tengok kat sini 10 Makanan sihat yang ada servis penghantaran >> 10 Healthy Food Delivery Services That Make It Easier For Busy Malaysians To Stay Fit << Bukan takat sihat malah sesuai untuk orang yang berdiet

Jadi takde alasan lagi untuk korang tak makan atau tak mengambil makanan sihat yang seimbang. Kalau kata tak sempat nak sediakan.. dah ada orang jual.. kalau kata tak sempat keluar pergi beli dah ada servis penghantaran sampai depan lubang hidung.. Jadi alasan sekarang korang nak dengan taknak jer.

Moral of the story.. teknologi dah memudahkan umat manusia jadi gunakan sebaik mungkin. Jangan dok troll2 pulak nombor telefon restorance2 food delivery ni. Jadilah pengguna bijak bukan pengguna yang minta kena pijak. Peace Yo!

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com