INILAH MAKANAN UNTUK ORANG BERDIET YANG ADA SERVIS PENGHANTARAN

7.7.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

Dulu orang kata nak sihat, sedap & bersih masak sendiri jer kat rumah sebab kalau makanan yang di beli kat luar ni belum terjamin bersih, seimbang & sedap. Tapi zaman dah berubah... sekarang ni bersepah orang jual makanan sihat dengan diet seimbang.. Bukan jer sihat, malah sedap & terjamin kebersihannya... Tak bersih tunggu la kena serbu dengan KKM & sijil halal kena tarik balik. Tak caya tanya secret receipt hahaha


Nak dapatkan makanan sihat, bersih & sedap dengan diet yang seimbang dah tak susah nak drive cari sana sini. Sekarang ni semudah tekan tekan guna hujung jari telunjuk jer.. tup2 sampai je depan hidung korang makanan tu. Kalau korang yang jenis malas masak atau tak pernah sempat nak masak sebab sibuk dengan urusan duniawi korang boleh tengok kat sini 10 Makanan sihat yang ada servis penghantaran >> 10 Healthy Food Delivery Services That Make It Easier For Busy Malaysians To Stay Fit << Bukan takat sihat malah sesuai untuk orang yang berdiet

Jadi takde alasan lagi untuk korang tak makan atau tak mengambil makanan sihat yang seimbang. Kalau kata tak sempat nak sediakan.. dah ada orang jual.. kalau kata tak sempat keluar pergi beli dah ada servis penghantaran sampai depan lubang hidung.. Jadi alasan sekarang korang nak dengan taknak jer.

Moral of the story.. teknologi dah memudahkan umat manusia jadi gunakan sebaik mungkin. Jangan dok troll2 pulak nombor telefon restorance2 food delivery ni. Jadilah pengguna bijak bukan pengguna yang minta kena pijak. Peace Yo!

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!