KISAH PONTIANAK POKOK ARA RESORT AREA PANTAI CENANG LANGKAWI

27.7.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

Lama dah segmen seram serik lekat lekit tak bersiaran di blog. Yelah.. sepanjang bulan puasa tak nak la momokkan orang dengan cerita hantu. Kang ada yang tak berani bangun sahur pulak. Manalah tau lepas baca blog lekat lekit... terus hidup dia selubungi misteri. Sentiasa rasa ada sesuatu memerhati. Orang penakut ni memang suka bermain dengan imaginasi. Apa yang di dengar atau baca cepat mempengaruhi pemikiran dia.. So, atas alasan tu segmen seram serik lekat lekit bercuti sepanjang bulan puasa. Konon sangat kau prihatin dengan gangguan emosi orang kan??? hahahaha

Gambar sekadar hiasan

Dah lama bercuti panjang ni kita warm up balik segmen seram serik lekat lekit dengan kisah pontianak pokok ara di satu resort yang nama dia di rahsiakan di langkawi. Resort ni area pantai cenang katanya. Clue yang tuan punya cerita bagi cuma macam ni je.. Sun*** Beach Res***. Sapa tahu resort mana.. tahu la. Yang tak tahu buat2 macam tahu sudah.

Alkisahnya masa dia pergi bercuti kat langkawi dengan family dia.. katanya resort ni agak sunyi & menyeramkan. Nak2 lagi time malam. Kalau nak keluar dengan guna lampu suluh. Pihak resort hanya sediakan lampu porch je katanya. Depa ni ambil bilik yang dekat dengan pantai. Berhampiran bilik depa tu ada sepohon kayu daunnya rimbun.. lebat buahnya serta bunganya.. Ops ternyanyi pulak. Maaf!!! hehehhee... ada sebatang pokok ara... Apsal la pokok ara selalu je jadi mangsa port hantu. Dulu kat kampung aku pun ada sebatang pokok ara tepi sungai memang di kaitkan dengan macam2 kisah seram.. langsuir bertenggek la.. Kalau malam lalu depan pokok tu memang meremang segala bulu termasuk bulu kening. Sebab pokok tu tepi jalan.. Kalau balik malam2 confirm la kena lalu depan pokok tu jugak. Ops.. termalaut pulak.

Berbalik cerita tadi.. Menurut cerita orang2.. katanya pokok kayu ara tu port cik pontianak melepak di malam hari. Malam pertama depa bermalam.. dah nampak satu lintasan di toilet. Tapi tukang cerita kata dia nampak tapi tak cerita kat ahli keluarga yang lain. Satu kepelikkan bilik ni.. katanya masa nak check in bilik ni tak berkunci. Tapi dia positif jer fikir.. maybe pihak resort lupa kunci.

malam kedua.. dia nampak pulak ada sesuatu di sebalik dinding hall. Ada sesuatu berselubung macam main aucak dengan mereka. Tak pasti 'siapakah makcik berselubung' tu.. Tapi katanya si pencerita ni mak dia tiap malam sebelum tidur mesti kunci toilet padahall kat rumah depa takde pulak mak dia nak tidur kunci pintu toilet. Bila tanya mak dia cuma bagi alasan.. takkan nak tidur dengan tengok pintu toilet terbuka. Tapi dia dapat rasakan mak dia tahu sesuatu cuma taknak bagitau sebab dia tau anak dia penakut nak mampus. 

Malam terakhir mereka sekeluarga di pindahkan ke bilik lain sebab bilik yang dorang check in tu nak di robohkan. Tiba2 malam tu mak dia minta depa semua baca Ayatul Qursi sebelum tidur sebab katanya dia rasa bilik tu bergegar walhal anak dia tak rasa apa apa pun.

Siapa makcik berselubung.. kenapa tiba2 mak dia rasa bilik tu bergegar.. kelibat siapa yang dia nampak di dinding hall.. & siapa yang melintas di toilet malam pertama mereka check ini kat situ & kenapa bilik tu nak di robohkan... Segalanya masih misteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Moral of the story... cik pon pun dah takde port nak melepak sekarang.. Yelah, abis semua pokok besar kena tebang. Yang tinggal satu dua buat port dia ambil angin pun orang kecoh.. Kesian cik pon merempat di negara sendiri katanya. Ini semua kerana manusia yang merosakkan alam...

Sumber : Pulau Langkawi - Kisah Mistik & Pantang Larang 

 Yang menarik
Yang suka sangat makan snack kentang tu elok la tengok ni. >> Untuk penggemar snack kentang <<

1 comment:

  1. Memang menakutkan kalau check in bilik yg ada penghuni lain.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!