NI LA PUNCA TIADA INTERNET PERCUMA KAT MALAYSIA

24.7.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

Benda free semua orang nak tapi tak semua dapat. Tak semua benda free yang kita tak dapat tu tak best. Sebenarnya ada kebaikan benda tu tak di beri percuma oleh kerajaan pemerintah. Yang tak percuma pun dah macam2 jadi apatah lagi kalau percuma, ye dak?


Walaupun Malaysia takde internet percuma tapi tengok ramai pun yang dah macam takde life & privacy. Ada yang dah tak cukup tidur & sanggup ambil waktu tidur semata mata nak online jer. Ada yang kualiti kerja/belajar dah jadi merosot sebab terlebih masa layan internet & ada laki bini bercerai sebab internet. Kalau la semua orang dapat internet percuma rasanya Dalam rumah takde la interaksi antara ahli keluarga sebab bandwith internet tak pernah habis, maka depa layan internet pun tak stop dah. Tak terbayang kalau semua rakyat Malaysia dapat guna free internet seumur hidup.. Gamaknya negara pun boleh jadi tunggang langang.

Maybe sebab 10 perkara ni lah Rakyat Malaysia tak di beri internet percuma. Nak tau apa yang berlaku kalau rakyat Malaysia dapat internet percuma seumur hidup meh baca kat sini >> Andai Rakyat Malaysia dapat Internet Percuma Seumur Hidup, 10 Perkara ni Pasti Berlaku <<

Moral of the story.. Aku pun tak harap internet percuma sebab aku tak nak balik kampung atau anak aku nanti dah takde masa nak duduk bersembang dengan aku. Takut perbincangan hal peribadi pun semua melalui FB,Whatsapp., wechat.. bla.. bla.. dot.com.

1 comment:

  1. Kalau internet percuma memang alamat dialog anak beranak pun guna wasap je.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!