PENJELASAN PAKAR MOTIVASI YANG KENA VIRAL ISU JANGAN BALIK KAMPUNG

6.7.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

Zaman sekarang ni silap satu perkataan pun boleh menjadi viral yang maha dahsyat apatah lagi berlakunya salah faham dari sepotong ayat. Dalam kes pakar motivasi yang kena viral & troll pasal statement dia jangan balik kampung di hari perayaan untuk berjimat.. Aku sendiri tak tengok rancangan talk show tu cuma membaca perkongsian di laman sosial jer.. Jadi tak tau siapa betul, siapa salah atau siapa salah faham.


Terbaca kat astroawani penjelasan pakar motivasi ni yang katanya orang salah faham apa yang dia cakap. Sebenarnya dia tak bermaksud bagi cadangan jangan balik kampung pada hari perayaan tapi... Baca sendiri petikan artikel astroawani ni. Kang aku olah2 jadi lain pulak maksudnya. Bertambah salah faham pulak nanti..

 
Artikel penuh baca kat Astroawani
Bagi yang tengok rancangan Talk show tu maybe tahu apa yang berlaku sebenarnya. Bagi yang tak tengok macam aku ni kita cuma mengambil sumber dari laman sosial jer jadi kita sendiri pun tak sure benda @ perkara tu benar2 berlaku atau di manipulasikan oleh pihak lain untuk memburukkan beliau. Tapi aku tak kata pakar motivasi tu betul.. maybe statement dia nak selamatkan diri selepas terlepas cakap & maybe juga dia mangsa fitnah. Jadi takde kesimpulannya dari aku.

Moral of the story.. hati hati bila mengeluarkan kenyataan. Kadang2 kita tak perasan @ sedar benda tu mungkin menjadi salah faham yang boleh memudaratkan kita jadi susun kata2 elok2 sebelum berkata kata. hehehe


Yang menarik
Video yang semua lelaki kena tengok.. Jom tengok kat sini >> [VIDEO] What This Man Says To His Wife Will Break Your Heart And Bring Tears To Your Eyes <<

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!