PERHIMPUNAN SECARA BESARAN DEPAN LOW YAT UNTUK TUNTUT KEADILAN

12.7.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Kan aku selalu cakap.. Kalau sesuatu benda tu jadi viral baru ada tindakkan tak kira dari orang awam mahupun pihak berkuasa. Orang sekarang tak pakai senjata parang, senapang, kayu,besi dah nak berjuang menuntut keadilan semua guna kuasa smartphone bercamera & internet. Katanya Malam ni ramai anak muda berhimpun depan low yat bagi menuntut keadilan kepada mamat yang mengamuk sebab katanya di tipu peniaga enpon kat situ.


Penipuan macam ni sebenarnya dah lama berlaku kat plaza low yat walau bukan semua tapi kebanyakkan macam tu. Cuma baru minggu ni pihak berkuasa & orang awam mula buka mata & bertindak. Aku setuju jugak tindakkan macam tu di ambil.. Memang ada baik & buruk tapi memandangkan zaman sekarang semua perlu kuasa viral & kuasa berhimpun macam tu so aku anggap benda tu bagi peringatan pada peniaga penipu macam tu agar jadi pengajaran. Jangan ingat selama ni depa dok menipu takde apa yang berlaku depa boleh terus memperbodohkan pengguna yang jahil dalam bab gadget2 elektronik ni.

Tak kisah yang berhimpun berjuang dengan senjata smartphone sekalipun.. Bagi aku benda tu tetap effective. Berjuang tak semestinya angkat senjata jer kan? So, tu pun salah satu perjuangan untuk menuntut keadilan.

Moral of the story pada peniaga2 penipu macam tu tak kira dari bangsa apa sekalipun.. Ingat. Langit tak selalu cerah.. Sampai masa segala penipuan kau ada dapat padah.

Yang menarik
Inilah 15 benda yang kita guna hari hari yang kita tak sedar ia kemungkinan di perbuat daripada kevlar.. kalau tak tau apa tu kevlar meh baca kat sini >> 15 benda yang berkemungkinan di perbuat daripada kevlar <<

2 comments:

  1. Xdpt crik lg punca gado kt loyat ni..
    Huhu...

    ReplyDelete
  2. hmmm sbb tu aku beli HP kat pasaraya besar ..... carrefour ke ... sen heng ke ... sen Q ke .... sbb dah byk kali dah tertipu kat pertama komleks .... hmmmmm set ori rupanye ap set .. kuang ajar

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com