PERHIMPUNAN SECARA BESARAN DEPAN LOW YAT UNTUK TUNTUT KEADILAN

12.7.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Kan aku selalu cakap.. Kalau sesuatu benda tu jadi viral baru ada tindakkan tak kira dari orang awam mahupun pihak berkuasa. Orang sekarang tak pakai senjata parang, senapang, kayu,besi dah nak berjuang menuntut keadilan semua guna kuasa smartphone bercamera & internet. Katanya Malam ni ramai anak muda berhimpun depan low yat bagi menuntut keadilan kepada mamat yang mengamuk sebab katanya di tipu peniaga enpon kat situ.


Penipuan macam ni sebenarnya dah lama berlaku kat plaza low yat walau bukan semua tapi kebanyakkan macam tu. Cuma baru minggu ni pihak berkuasa & orang awam mula buka mata & bertindak. Aku setuju jugak tindakkan macam tu di ambil.. Memang ada baik & buruk tapi memandangkan zaman sekarang semua perlu kuasa viral & kuasa berhimpun macam tu so aku anggap benda tu bagi peringatan pada peniaga penipu macam tu agar jadi pengajaran. Jangan ingat selama ni depa dok menipu takde apa yang berlaku depa boleh terus memperbodohkan pengguna yang jahil dalam bab gadget2 elektronik ni.

Tak kisah yang berhimpun berjuang dengan senjata smartphone sekalipun.. Bagi aku benda tu tetap effective. Berjuang tak semestinya angkat senjata jer kan? So, tu pun salah satu perjuangan untuk menuntut keadilan.

Moral of the story pada peniaga2 penipu macam tu tak kira dari bangsa apa sekalipun.. Ingat. Langit tak selalu cerah.. Sampai masa segala penipuan kau ada dapat padah.

Yang menarik
Inilah 15 benda yang kita guna hari hari yang kita tak sedar ia kemungkinan di perbuat daripada kevlar.. kalau tak tau apa tu kevlar meh baca kat sini >> 15 benda yang berkemungkinan di perbuat daripada kevlar <<

2 comments:

  1. Xdpt crik lg punca gado kt loyat ni..
    Huhu...

    ReplyDelete
  2. hmmm sbb tu aku beli HP kat pasaraya besar ..... carrefour ke ... sen heng ke ... sen Q ke .... sbb dah byk kali dah tertipu kat pertama komleks .... hmmmmm set ori rupanye ap set .. kuang ajar

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!