SEMUANYA SEBAB PAKAI EPYHRA SKIN BAR

6.7.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Ephyra bersedia ke nak bayar blogger lekat lekit?? Kalau dah masuk blog puaka lekat lekit ni bersedialah untuk pendedahan berani bongkar. Takde sapa terkecuali kalau dah masuk perangkap lekat lekit. Seram tak dengan statement tu?? Mesti semua pengguna ephyra skin bar cuak & cepat2 clik entri kan? Nak tau apa yang berlaku kat bawah mata aku... Ni aku nak story kat hangpa semua agar hangpa semua tahu 'Apa tu ephyra skin bar'


Alkisahnya masuk bulan puasa.. Cuaca jadi panas lain macam sikit. Tetiba kulit aku jadi berminyak sangat. Rasanya kalau berjemur tengah panas.. pecah telur atas muka pun boleh masak tanpa melekat kat pipi sebab cukup dah minyak pelincir katanya. Mengelabah jugak aku sebab tetiba jadi ruam sampai aku stop semua skincare aku pakai cuma guna cleanser bio essence & pakai bedak agnesia je dulu. Dalam gelabah tu ter order epyhra skin bar...

Sesampainya epyhra skin bar kat tangan aku macam biasa la.. Aku memang takde nak belek2 sangat dah. Terus je guna. Penggunaan pertama kali memang menyebabkan kulit jadi kering sikit tapi selepas 2 3 kali penggunaan dah jadi ok. Maybe sokongan skincare lain yang aku pakai macam produk bio essence & nour ain. Ok jer.. bila blend dengan ephyra skin bar semua skincare aku pakai.

Masalahnya sekarang... Masalahnya masalah ke? hahahaha... Sebelum bawah mata aku ada tumbuh satu bintik yang macam kutil aku tak tau la apa benda. Nak kata bintik kolestrol pun tak sangat sebab sebijik je tak hilang. Lepas seminggu guna ephyra skin bar.. Sumpah aku tak tipu benda tu mengecut .. Tak tau la tanda2 penuaan ke, pigmentasi ke hapa.. tapi yang penting ia berjaya di lenyapkan di muka kawah bulan aku ni.

Sekarang ni masalah kulit berminyak takde lagi, jerawat pun takde baja dah nak membiak, kawah bulan pun makin tak berapa kawah, parut jerawat pun semakin pudar, masalah pori pun dah ok. Semakin mengecil & semestinya kulit pun makin cerah even tak mampu setanding snow white lagi katanya...

Sebelum ni aku memang malas nak pakai cleanser jenis sabun.. sebab leceh. Nak kena potong. Nak kena simpan dalam bekas yang tak masuk air tapi tu la keistimewaan cleanser jenis sabun ni.. kesan dia lebih baik sebab kebanyakkan cleanser jenis sabun yang pernah aku pakai semua Alhamdulillah merawat kulit aku dengan jayanya tapi sebab aku  siperasan cantik yang pemalas so aku suka guna cleanser jenis tube tu. Senang picit & guna. Tutup & simpan je dalam bilik air.

Tapi kalau yang ada masalah kulit boleh try ephyra skin bar.. Sebab seketul tu boleh potong 4. Sepotong tu aku pakai tahan lebih 7 hari jugak even satu hari 3 kali aku cuci muka. Jimat la jugak. Aku beli dengan dkna Abza. Seketoi RM36 free postage.

Moral of the story.. Nak cantik memang kena keluar budget.. So, budget kita boleh tentukan produk yang macam mana dalam kemampuan kita.


Yang menarik
Awas! Artikel ni boleh menganggu emosi orang yang suka makan ayam >> WARNING: Sesiapa yang suka makan ayam mungkin susah nak terima apa yang bakal dibaca ni. <<

5 comments:

  1. ramaui skang dok pakai..ada planning nak cuba jugak..

    ReplyDelete
  2. muahahahaaa.. tu harga promosi, cepat-cepat sapa nak rebut peluang harga promosi ni. kalau market price rm39 + postage .
    makin berseri la muka akak yea.. selfie sekeping hihiiii

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!