SPEKULASI & KEBENARAN DI SEBALIK KEJADIAN AMUK DI PLAZA LOWYAT

12.7.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Rasanya semua orang tahu pasal kes sekumpulan lelaki melayu mengamuk di kedai Oppo plaza Lowyat. Kedua dua belah pihak cuba membetulkan diri masing masing. Tapi kebenaran dia semua orang boleh nilai kot..


Plaza Law yat memang Raja segala gadget elektronik la kat KL ni.. kisah penipuan kat situ bukan perkara baru kot. Jual harga Original tapi barang tak original.. Bukan nak racist ke hapa.. Kebanyakkan cina yang berurus niaga dengan bangsa lain kat situ majoriti ambil kesempatan nak2 lagi yang jenis tau guna jer.. Tak tau nak check mana yang ori mana yang tidak. Nak2 lagi kaum perempuan memang sasaran untuk di tipu la.

Statement penyerang kata di tipu beli set original tapi dapat yang bukan original. Minta tukar dorang tak bagi.. maka dia ambil je yang di katakan hak dia kemudian dia di tuduh mencuri.. statement yang mangsa serang katanya sekumpulan lelaki melayu tu tak puas hati sebab katanya salah sorang kawan depa di tangkap oleh salah sorang staff oppo mencuri. Tapi naluri hati aku ni rasa.. Ni confirm kes peniaga menipu pelanggan. Kalau bukan kes tipu pelanggan pun elok jugak benda ni jadi isu sebab banyak kot kes penipuan kat plaza lowyat ni. Baru pihak2 yang berwajib buka bijik mata sikit.

Sebelum ni kes penipuan kat plaza lowyat pihak berkuasa macam tak pandang.. Hope lepas kejadian ni buka bijik mata luas & sila ambil tindakkkan setegas tegasnya pada peniaga yang menjalankan perniagaan tak jujur macam tu. Makin di biar makin berleluasa. Naik tocang memasing. Asal orang bendul sikit jer... nak menipu.

Moral of the story.. Sekarang ni memang semua kena di viralkan baru jadi isu serius. Jadi sila berterima kasih pada keyboard warrior.

Yang menarik
Hujung hujung ramadan ni KFC offer berbuka percuma pulak. Jangan gegaduh meh kita semua gi terjah kat sini untuk berbuka dengan free kfc >> Teringin nak buka puasa dengan KFC PERCUMA Ramadan ini? Senang je, tengok ni! <<
 

4 comments:

  1. tatau nk komena pe .... harap isu die kerajaan nampak jgn dok nampak mende lain je

    ReplyDelete
  2. somi akak penah kene tipu beli henpon nokia kat sini dulu...lama dah dapat tahu pon bila henpon tu ada masalah dan somi akak hanta betul baru la tahu yg henpon tu bukan ori...nangissss

    ReplyDelete
  3. Betullah tu Mrs. A setuju dengan puan blog, kat Malaysia nih! kalau dah viral barulah pihak-pihak berkuasa ambil kisah makna kata dah terhantuk baru nak tengadah. Walaupun dah banyak report dibuat oleh mereka yang dah kena tipu tapi tiada tindakan yang sewajarnya pun telah diambil oleh pihak-pihak berkuasa al-maklumlah yang kena tipu itu rakyat jelata biasa-biasa aje.

    Tapi tak setuju dengan mereka yang telah racistkan isu nih!

    ReplyDelete
  4. Tapi arini polis sahkan budak tu mencuri..tp sy tetap ckp yg die xmencuri.segala cctv yg dah tersebar tu pun rasa bukan video bdk ni.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!