TEORI KENAPA AZWAN ALI SUKA MAKI HAMUN DI MEDIA SOSIAL

22.7.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Kau ingat isu kehilangan Mh370 je ada teori & spekulasi.. Azwan Ali suka maki pun ada teori jugak. Kelas bang wan! Memang kau terkenal dengan maki hamun sampai mencetuskan teori kenapa kau suka maki. Hope aku share teori ni aku tak kena maki la.. Takut dapat makan free kat Me'nate pulak.. Op's motif Me'nate nak sponsor aku kan??


Memang kelas orang yang mencipta teori ni.. Tapi kalau di fahami.. sangat mendalam maksudnya. Tak fokus pada Azwan Ali jer.. Sebenarnya ramai manusia bila dia buat sesuatu benda yang mencetuskan kontroversi lepas tu statement bela diri mesti keluar ayat ayat macam tu. Kau maki aku.. kau dapat dosa aku dapat pahala. So, kau nak pahala banyak kau kena buat benda yang boleh orang maki kau. Kau fikir dosa kau yang mencetuskan huru hara @ kemarahan orang tu boleh cover balik dengan pahala2 yang datang dari orang yang maki kau.

Tapi teori bagi aku memang win!! Hope tak sampai ke Azwan Ali la.. kalau tak sampai lunyai kau kena maki. Orang tak tegur dia pun kena maki inikan orang dok bahan dia.. cair taik telinga dengar AA maki.

Moral of the story.. Tolong jangan petik suis maki Azwan Ali... kalau tak hidup anda akan di hantu maki hamun. Peace Yo~!

P/S : teori aku pulak kenapa Azwan Ali suka maki.. sebab dia tak nak populariti dia hilang maka dia buat la kontroversi dengan publisiti murahan macam ni. Dengan cara tu media sentiasa up story pasal kisah dia maki orang. hahahaha


Yang menarik
Banyak perkara kena ambil kira dalam pemilihan contact lens ni.. Dari segi kesesuaian hingga pada tahap keselamatan & kesihatan. Jangan ambil mudah.. Kanta lekap ni bila pakai melibatkan keselamatan kornea mata. Kornea mata kategori tisu yang tidak di lindungi & mudah kena jangkitan & menyebabkan kerosakkan kekal pada mata. Sebab tu sangat bahaya kalau korang tersilap beli & pakai contact lens.Jadi pada korang yang suka pakai contact lens elok la baca ni >> Cara pilih,pakai & jaga kanta lekap dengan betul <<
 

3 comments:

  1. Hahahhaha!! Teori ni aku pernah bincang dengan suami...

    ehh?? orang buat dosa, dia boleh dapat pahala ke kalau kita kutuk dia??

    sebenarnya benda ni mudah... macam Allah firman dalam surah al-baqarah ayat 286 .

    Sesungguhnya ia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya...

    Yang dapat pahala tu sabar, yang dapat dosa tu bila mengeji.. hahh gitulah kekdahnya...

    Tak sangka ada orang lain terfikir teori ni...

    ReplyDelete
  2. Ada pulak skim kumpul pahala..Pasni AA buat kelas nak maki orang ler

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!