INILAH UBAT UNTUK ORANG YANG SELALU RASA STRESS

22.9.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

INILAH UBAT UNTUK ORANG YANG SELALU RASA STRESS. Aku tengok dari laman sosial ramai orang Malaysia yang ada penyakit stress sepanjang tahun. Hari2 stress..Hari2 ada je benda dia tak puas hati, tak senang hati & tak tenang diri. Asal update jer mesti dengan rintihan yang tak berkesudahan. Kesian kan.. Hidup dia memang hari2 tak bahagia kot. Asyik ada je benda yang buat dia stress.

Kadang2 aku tak faham.. adakah orang yang sentiasa rasa tak puas hati dalam hidup mereka mengharap sepanjang hayat mereka hanya ada keseronokkan & kebahagian jer. Yelah.. kadang2 aku tengok benda remeh je pun kau nak stress separuh nyawa. Tapi tu la kan.. tak boleh nak judge jugak sebab level kental & ketahanan setiap orang hadapi stress tu tak sama. Remeh bagi kita mungkin besar bagi mereka. Sebenarnya tak elok jugak selalu stress sebab boleh bagi kesan pada mental & fizikal. Sebab stress ni la punca dok datang macam2 bisikan misteri suruh buat benda2 tak elok. Bisikan misteri tu kadang2 bukan sebab ada gangguan makhluk ghaib tapi sebab terlalu stress otak dah tak mampu berfikir secara waras maka berlakulah halusinasi.

Stress yang berpanjangan dalam tempoh yang agak lama boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan. Stress yang kronik menganggu hampir setiap sistem dalam badan. Stress boleh menyebabkan tekanan darah tinggi, kelemahan sistem imunisasi badan, mandul dan penuaan (aging). Stress yang tidak kenal penyudahnya boleh menyebabkan kegagalan sistem otak, menyebabkan kita berterusan beremosi, menjadi gila, kerosakan minor/major terhadap fizikal (dalaman & luaran) akibat sistem badan tidak di regulasi secara normal.

Jadi kalau korang jenis yang benda kecik pun boleh jadi stress yang melampau elok la cepat2 cari ubat untuk melegakan stress tu. Antara ubat yang mujarab untuk stress ni adalah ubat ni. Cuma perlu tengok jer lukisan ni, Insya Allah mampu menyembuhkan & membantu anda menghilangkan stress >> Ubat Untuk Mereka Yang Selalu Stress & confirm anda akan tersenyum <<

Dengan cara ambil ubat tu mungkin buat anda kembali tersenyum & rasa ceria. Jangan risau tiada penyakit yang tiada ubat kecuali mati termasuk stress. Stress boleh di atasi & di kawal cuma perlu kerjasama dari diri sendiri jer. Kalau kau sendiri memang enjoy layan stress tu memang takkan ada ubat selain mati jer baru stress ko pun turut mati. hehehe peace!

4 comments:

  1. Memang ramai je orang camni dik....ada kawan akak kat fb sana asyik la berkeluh kesah dalam status fb dia....asyik fikir yg negatif je cuba la sesekali tu positifkan diri....ntah la kang kalau di tegur mesti dia melenting marah

    ReplyDelete
  2. Orang yang mudah stress adalah orang yang mudah naik angin. Kalau bekerja dengan orang macam ni letih...

    ReplyDelete
  3. aku ni jarang stress ...klu tgh marah ke tak puas hati ke aku lepas time tu jugak pastu minta maaf ...setel kah kah kah ...lagi pun aku ambil Bcomplex Shaklee .... kompom tak de stress ...positif aje

    ReplyDelete
  4. hahahhaa...stressed dengan manusia yang hari-hari stress nih!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!