RAHSIA BUANG STICKER ROADTAX TANPA TINGGALKAN KESAN GAM

29.9.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

RAHSIA BUANG STICKER ROADTAX TANPA TINGGALKAN KESAN GAM. Sapa yang pakai kereta rasanya mesti ada masalah nak buang sticker yang melekat kat cermin macam sticker wajib lekat roadtax tu. Tak lekat kang kena saman tapi tu la masalah bila renew nak buang sticker lama yang masalah. Sebab kesan gam pada sticker tu susah nak tanggal kalau kita tak tau cara nak buka sticker lama tu.

Kesan gam yang biasanya melekat selepas kita tanggalkan sticker pada cermin kereta.
Walaupun aku bukan spesis manusia yang pandai drive jauh sekali aku ada kereta & kena renew roadtax tapi tak semestinya aku tak boleh nak tolong pengguna2 kereta yang lain. Memang la nak ajar hangpa repair enjin aku tak mampu. Bawa kereta pun tak reti mustahil la pandai repair enjin kan?? Tapi untuk masalah nak membersih kereta ni boleh la jugak aku bagi tips.

Tips kita untuk hari ni cara membuka sticker roadtax di cermin kereta tanpa meninggalkan kesan gam. Sebab ada yang malas nak buka sticker roadtax sebab mesti lekat kesan gam tu depa susun jer roadtax kat cermin kereta sampai yang berpuluh tahun dulu pun dok melekat lagi. Polis nak check roadtax pun jenuh baca satu persatu. Lepas ni tak perlu malas2 lagi nak buka sticker roadtax lama. Caranya korang boleh tengok kat sini >> 8 Cara Paling Senang Untuk Buka Sticker Road Lama Pada Cermin kereta <<

Bukan aku taknak taip cara2 nak buka sticker roadtax tu tapi kalau aku taip confirm la 8 cara tapi cerita macam 80 cara nak buka sticker roadtax. Aku punya mukadimah jer dah boleh buat cerpen katanya. Jadi untuk tak buat korang mengantuk & boleh belajar dengan cepat baca la kat link aku bagi tu yer.

Moral Of the story.. Sesungguhnya kereta yang terlampau banyak tampal sticker yang paling hodoh bagi aku. Bagi pandangan aku yer bukan pandangan biji mata orang lain.

3 comments:

  1. betul..tampal sticker banyak2 macam tiang letrik je..tiang letrik kan banyak iklan along bertampal..ehehh

    ReplyDelete
  2. wahh. baru nak pasang roadtax baru esok. Nak cabut yang lama. TQ for the tips!

    ReplyDelete
  3. saya tau guna keta aje
    hak lain tu semua serah pada husband
    tak penah nak ambik tau...hehe

    eh betullah kan, penuh sangat sticker cam semak plak

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com