YANG SUKA MAKAN KETAM CEPAT TENGOK SEBELUM MENYESAL

10.5.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

YANG SUKA MAKAN KETAM CEPAT TENGOK SEBELUM MENYESAL. Suami aku antara manusia yang suka makan ketam. Aku ni bukan kata tak makan ketam cuma kurang minat sebab haiwan bercengkerang & kulit keras macam ketam memang aku tak suka sangat makan. Aku menyampah nak kopek kulit dia. Jenis2 haiwan laut macam ketam ni kalau makan dengan nasi memang buat sakit hati je. Walaupun aku masih boleh terima rasa isi ketam kadang2 sebab tak suka bersusah payah masa nak makan, aku skip je ketam walau ada depan mata.

Ketam

Bagi aku isi ketam ni takde la tersedap sangat di tekak aku sebab tu aku tak kisah sangat kalau tak makan ketam. Selalunya aku masak je ketam untuk asben aku tapi aku cuma makan kuah ketam je. Kalau tengok asben aku makan ketam.. dia punya selera terus ke high level tu. Penuh perasaan mengadap ketam. Makan ketam ni memang akan buat korang tak sempat nak toleh kiri kanan dah. Mana tak nya nak menikmati isi dia bukan main susah lagi. Jadi kebanyakkan orang kalau makan ketam memang tumpuan dia hanya pada ketam.

Aku kalau tengok menu ketam ni memang tak menitik air liur pun tapi kalau orang yang memang suka makan ketam macam asben aku tengok ketam kat pasar pun dia dah telan air liur. Masak je ketam terus makan je takde nak tunggu2 dah. Jadi sebagai seorang yang tidak gemarkan ketam sangat ni maka aku tak heran sangat la pasal ni >> Penggemar Ketam Kalau terlepas Pandang Benda Ni Confirm Korang Menyesal Punya. Jadi Meh tengok Cepat <

Jadi penggemar ketam lepas tengok artikel terpulang la pada korang nak makan ke tidak ketam tu. Buat la pilihan bijak.. Aku cuma menyampaikan je. Selebihnya keputusan di tangan korang sendiri. hehehe

2 comments:

  1. Haha.. Saya pun tak suka ketam.. Leceh nak kopekkan cengkerang nya..

    ReplyDelete
  2. saya dan famili mmg suka ketam. bulan penuh je mesti pi beli. huhuh

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!