LERY NATURAL INSECT REPELLENT, RACUN SERANGGA YANG SELAMAT DI GUNAKAN PADA PERKAKAS DAPUR, POKOK & KANAK KANAK

15.8.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

LERY NATURAL INSECT REPELLENT, RACUN SERANGGA YANG SELAMAT DI GUNAKAN PADA PERKAKAS DAPUR, POKOK & KANAK KANAK. Kat kawasan rumah saya ni memang kawasan denggi ok! Tapi semenjak tinggal kat sini saya tak pernah kena denggi lagi tapi pernah kena demam chikungunya. Seksa beb kena.. Pembawa dia nyamuk juga. Simtom dia lebih kurang macam denggi tapi dia akan demam secara mengejut. 2 minggu juga la sementara nak ok. Memang kalau ada pilihan.. Tak sanggup dah nak hadapi demam chikungunya ni.

Dibuat dari pati serai wangi yang diadunkan khas dengan ciri-ciri keselamatan untuk digunakan oleh setiap peringkat umur

Serangga macam nyamuk ni memang pembawa penyakit paling pantas. Sebab tu untuk mengelak atau membasmi penyakit yang di bawa oleh serangga macam nyamuk, lalat, lipas & tikus kita kena titik beratkan kebersihan di sekeliling kita. Tapi tu la.. kalau kita je jaga, orang sekeliling tak jaga susah jugak. tetap terdedah kepada penyakit yang di bawa oleh serangga ni.

Nak tak nak kita kena juga cari pelindungan.. Tak payah la sampai pindah rumah. Boleh je di atasi masalah serangga atau haiwan pembawa penyakit ni guna produk produk racun serangga. Cuma tu la.. Bukan semua racun serangga ni elok untuk kesihatan manusia. Ada yang mempunyai bahan kimia yang kurang sesuai untuk di gunakan kat rumah terutama bagi mereka yang ada anak kecil.

Tapi ada je produk natural macam Lery Natural Insect Repellent yang berasaskan serai wangi. Secara tradisional bau serai wangi ni memang boleh menghalau serangga macam nyamuk, lalat & lipas. Tapi produk Lery Natural Insect Repellent ni special sikit sebab boleh di gunakan dengan mesin aromaterapi & boleh mengantikan racun serangga (aerosol) untuk menghalau serangga & haiwan seperti lalat, nyamuk, lipas & tikus.

Mesin Aromaterapi untuk rumah, pejabat dan ruangan yang
kecil yang boleh digunakan dengan LERY Natural Insect Repellent

Selain tu produk ni juga mampu menghilangkan bau hapak di samping mampu membunuh bakteria dalam ruang udara yang menjadi penyebab bau hapak & busuk.

Paling penting produk Lery Natural Insect Repellent di jamin selamat untuk bayi & kanak kanak. Untuk tumbuh tumbuhan, makanan & minuman pun tak ada masalah. Mana tau nak sembur kat pokok yang di serang serangga perosak ke. Pun boleh Insya Allah...

Humidifier Machine yang boleh digunakan dengan LERY Natural Insect Repellent untuk kapasiti ruang 4000sf.

Antara KEBAIKAN produk LERY NATURAL INSECT REPELLENT (SERAI WANGI):

mampu menghalau serangga seperti nyamuk, lipas, tikus, pepijat, anai2, cacing halus, lipan, tikus, cicak, kelawar, lalat, semut, fruit flies & sebagainya

menggantikan aerosol untuk menghalau nyamuk terutama nyamuk aedes. Yang penting kalau kawasan banyak nyamuk tu mampu menghalau nyamuk & kesihatan seisi keluarga lebih terjamin

mampu mengurangkan bau hapak bilik, ball room, gym, locker room, bilik karaoke & banyak lagi

mampu menghilangkan bau busuk dan pepijat / hama dari permaidani atau lantai getah

mampu menghalau serangga dari tanam tanaman anda

mampu untuk mengatasi masalah kurap pada badan kucing

mampu menenangkan anjing yang liar atau suka melalak

mampu dijadikan sebagai sumber aromaterapi untuk spa atau bilik, pejabat dan sebagainya

mampu menghalau lipas halus yang suka masuk ke dalam kabinet dapur atau tempat simpanan makanan

KEBAIKAN TAMBAHAN YANG PRODUK LERY NATURAL INSECT REPELLENT

►Selamat untuk bayi dan kanak2 terutama yang mempunyai masalah alergi kulit yang serious seperti G6PD

►selamat di gunakan pada pokok dan tanam tanaman

►selamat di gunakan pada pinggan mangkuk, makanan dan minuman (boleh disembur ke dalam kabinet dapur)

►Tidak mengandungi alkohol

►tidak mempunyai bahan kimia

►Berasaskan air

►tidak mengandungi DEET

CARA PENGGUNAAN

♣ boleh disembur secara terus ke tempat yang menjadi sarang dan yang menjadi laluan serangga (tidak perlu lap di kawasan yang di sembur)

♣ digalakkan untuk sembur sebanyak 2 kali sehari selama 3 hari berturut turut (bagi penggunaan yang pertama kali) disusuli setiap 2 hari sekali

♣ boleh digunakan (dimasukkan kedalam ) aromaterapi / humidifier machine untuk menghilangkan bau busuk atau hapak bilik, menghalau fruit flies, nyamuk dan sebagainya

♣ boleh disembur terus ke badan kucing yang menghadapi masalah kurap

♣ boleh disembur terus ke muka anjing yang liar (to calm barking dogs)

♣ boleh disembur terus ke badan untuk menghalang dari gigitan nyamuk

♣ boleh dituangkan (2 cawan) ke dalam toilet flush jika anda menghadapi masalah tikus yang keluar dari mangkuk tandas

Pengusaha Homestay, hotel, challet, Restoran, tadika, Nursery, GLCS & premis2 perniagaan atau syarikat2 swasta memang di galakkan untuk guna produk ni bagi mengelakkan di datangi serangga perosak & haiwan pembawa penyakit. Bukan untuk kegunaan individu atau di rumah sahaja.

Jangan risau produk ni mempunyai sijil MSDS dari Melaka Biotech Corporation Berhad.

Harga untuk 1 unit Lery Insect Repellent Hanya RM19.90 (500ml)

Sekiranya berminat untuk dapatkan produk LERY NATURAL INSECT REPELLENT boleh hubungi

Website: www.lery.com.my
Customers Hotline: 016 6449105
Facebook : lery888
Instagram : lery_group

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *