OXY COVER UBAT JERAWAT YANG MURAH, BERKESAN & BOLEH DIDAPATI DI FARMASI

1/11/2018 10:40:00 AM Suria Lekatlekit 4 Comments

OXY COVER UBAT JERAWAT YANG MURAH, BERKESAN & BOLEH DIDAPATI DI FARMASI. Masalah jerawat ni bagi spesis jurujerawat macam eden memang tak pernah berakhir cuma tak la seteruk dulu macam zaman zaman jahiliah dok pakai produk bukan bukan.. Walaupun produk bukan bukan tu nampak legal je di pasaran. Almaklum banyak produk merbahaya sekarang memang nampak legal. Tu pengguna pun terpedaya.. Tapi orang kata pernah jadi bodoh tu bukan satu dosa tapi kalau bodoh sepanjang zaman sampai orang dah suap info sampai ke otak tapi tetap tak boleh hadam.. Tak boleh buat apa. Kena anggap memang spesis ni di lahirkan untuk terus kena klepet.

OXY Cover Acne pimple medication

Di sebabkan kurang rehat, kurang tidur, banyak fikir.. Maybe faktor jerawat pun datang bertandang. Yelah.. Muka pun tak berapa nak belai belai sangat sejak dua menjak ni. Bukan sejak dua menjak dah.. Dah dekat 6 bulan banyak perkara terabai.. Sebab kes saman yang belum selesai. So, Cik 'J' pun mula nak datang bagi kasih sayang walau orang tak hingin pun dengan dia.

Satu tabiat saya.. Saya suka garu & picit jerawat. Tu punca jadi berparut.. Mula2 naik sebiji lepas tu.. dua biji lepas tu dan lagi lagi lagi.. Tak tahan la juga kalau depa dok buat pesta muda mudi kat muka den ni. Kemain depa.. Lagi di biar lagi menjadi jadi kan? Jaga kau..

So, Ahad lepas sempat singgah guardian nak beli barang mandian. Alang2 dah menapak kat situ.. Cari2 juga ubat jerawat ni. Tu yang terbeli OXY Cover ni..

Testur dia macam foundation tapi dia sejenis cream untuk merawat jerawat. Maybe sambil cover sambil merawat. Satgi ada yang kata.. eleh banyak ja produk claim macam tu. Konon cover cela sambil merawat padahal tak merawat apapun. Overclaim jer..

testur dia memang macam foundation

Betul.. Banyak produk kosmetik yang suka claim macam tu lebih2 lagi yang di lahirkan dari kilang OEM ni. Tapi sebenarnya tak ada pun fungsi merawat tu.. namun bukan semua la. Pengeluar & penjual produk yang tak beretika & tak jujur je suka buat macam tu. Yang baik baik bawah lindungi kaabah takkan buat macam tu sanggup menipu pengguna untuk melariskan produk.

Tapi yang OXY Cover ni lain. Dia bukan sekadar gebang ok! Sebabnya den dah guna.. Den tau la yang mana dia klepet ke tak..

Saya tak guna sebagai cover.. Sebab kat rumah kan. Saya guna untuk rawat jerawat. Memang berkesan sangat. 2 - 3 hari jerawat memang kecut. Tapi cream ni memang agak kuat. Pada packaging dah mention kulit yang sensitif dengan bahan Benzoly Peroxide sejenis bahan kimia yang di gunakan untuk merawat jerawat tak rekemen nak guna. Cara nak tau macam mana kulit hangpa sensitif dengan bahan ni.. Try dulu guna dengan cara letak pada jerawat. Kalau tak ada kesan yang hangpa rasa buruk boleh la guna. Macam saya ok jer. Dia cuma mengeringkan & mengecutkan jerawat macam den nak la.


Tapi rasanya kurang sesuai kalau nak di gunakan macam foundation mungkin akan buat kulit hangpa kering & mengelupas. Cuma sesuai untuk guna pada jerawat jer. Untuk cover macam foundation rasa better cari produk lain. Lagipun dia dah mention acne pimple medication kan.. So, better guna untuk rawat jerawat je la. Jangan nak tenyeh satu muka macam pakai foundation. Kalau kulit hangpa kering & mengelupas jangan salahkan produk. Dia dah mention pada packaging.

So far rasanya OXY cover ni paling cepat & paling berkesan untuk masalah jerawat terutama yang jenis jerawat sebiji sebiji tu. Yang jenis sebiji sebiji tu kadang2 di tumbuh nalla.. punya besar. 1 kilo pun boleh nampak jerawat dulu dari tuan punya jerawat katanya. Rekemen hangpa try OXY cover ni. 2 - 3 hari tu jerawat kecut & kering. Serius tak tipu. Ni bukan cobaan ok.. ni betul betul..

Harga dia masa den beli ahad lepas kat guardian RM11.00++ jer.. tak mahal mana pun. Masih mampu beli. Tak payah dok guna produk mengarut.. Kat drugstore pun banyak produk mampu milik boleh pilih untuk merawat masalah kulit muka.

Yang bagusnya produk dari drugstore.. Lebih jujur. Dia akan bagitau siap - siap produk ni macam mana. Mana OXY Cover dia bagitau awal awal.. Ubat ni agak kuat mungkin ada orang tak sesuai. Bukan macam produk2 kilo, semuanya elok. Semuanya organik & natural bagai.. Padahal tu dia.. bersepah kantoi ada merkuri la, hidrokinon bagai. Sebab nak masuk drugstore semua kena declare di label produk. Kena mention semua perkara.. Alamat pengilang, cara penggunaan, bahan yang di gunakan & ada beberapa perkara lagi. Boleh rujuk entri ni SEBELUM MEMBELI APA2 PRODUK KOSMETIK/SKINCARE PASTIKAN SEMAK SEMUA LABEL INI TERLEBIH DAHULU

OXY Cover ni berdaftar dengan KKM sebagai ubat yer.. Ubat jerawat. Jadi dia ada No MAL. Den dah check memang ada berdaftar & No MAL yang di paparkan pun sahih. tak payah meragui lagi kejujurannya hehehehe

berdaftar sebagai MAL dalam kategori ubat  yer

Nak dapatkan produk ni boleh beli kat drugstore. Tak sure kat farmasi mana lagi ada jual tapi saya beli kat Guardian je. Maybe farmasi lain pun ada jugak kot.

Akhir kata selamat merawat jerawat buat semua jurujerawat di malaysia... hehehehe

P/S : Bukan paid review yer.. Ni review produk beli sendiri & guna sendiri.

4 comments:

  1. Nak cari la..akak pun sejenis orang yang suka picit jerawat. Suami kata punca suka picit jerawat ialah suka tengok muka kat cermin..hahahha.. Tak puas kalau nampak tapi tak picit..awat tak letak lagi iklan aksense kat dalam post ni.?

    ReplyDelete
  2. Tak pernah cuba untuk diri sendiri produk ni tapi nanti nak cuba untuk anak dara ai tu.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com