KES PELAJAR BUNUH DIRI.. POLIS SAHKAN RAKAMAN CCTV MENUNJUKKAN DIA AMBIL TELEFON TERSEBUT

12.2.18 Suria Lekatlekit 1 Comments

KES PELAJAR BUNUH DIRI.. POLIS SAHKAN RAKAMAN CCTV MENUNJUKKAN DIA AMBIL TELEFON TERSEBUT. Walaupun nampaknya isu ni dah diam di media sosial.. Tak nampak dah ada mana2 pihak menjalankan kempen solidarity kepada keluarga pelajar yang membunuh diri selepas di tuduh mencuri telefon bimbit milik gurunya. Biasa la kan, netizen ni dia ikut trend. Viral ni bukannya lama.. Sampai masa habis la isu tu. Tak payah nak touching2 sampai see u in court bagai. hehehe


Berbalik kepada isu Pelajar tersebut sebelum ni ramai yang maki hamun si cikgu. Keluarga mangsa pun menyalahkan guru sebab menuduh anak dia sehingga menyebabkan pelajar tersebut mengambil keputusan membunuh diri. Kita pun tak kurang... Menambah rencah dengan spekulasi sendiri sedangkan kes masih dalam siasatan. Seolah olah kita nampak segala kejadianya.

Tadi terbaca kat Harian Metro online.. Menurut sumber polis mengesahkan rakaman cctv memang menunjukkan pelajar tersebut mengambil telefon bimbit cikgu dia. Tapi kes masih dalam siasatan lagi so sesapa pun jangan nak buat apa2 spekulasi sendiri la. Kita tak tahu sejauh mana guru itu bersalah & sejauh mana pelajar itu teraniaya. Rakaman cctv mengesahkan dia ambil.. Sebab cikgu refer dari cctv sebab tu cikgu tu tahu dia ambil. Kenapa dia ambil.. Kat mana telefon bimbit tu selepas tu.. Wallahualam. Tunggu je sehingga siasat polis selesai baru kita tahu jalan cerita yang sebenar.



Sebab pandangan mata manusia ni.. Apa yang kita nampak belum tentu benar & belum tentu jalan ceritanya seperti apa yang kita sangka. Sungguhpun dia ambil.. Kita tak tahu apa sebab musabab. So, tunggu je la polis siasat. Tak payah nak jadi inspektor sahab sangat la kan.

Harap kes ini dapat di selesaikan dengan cepat.. Kesian semua pihak yang terlibat termasuk guru tersebut. Rasanya cikgu tu pun menghadapi tekanan yang hebat sekarang ni bila di tuduh menyebabkan kematian pelajar tersebut. Sama la dengan keluarga pelajar tersebut.. Bukan mudah nak terima orang yang tersayang dah tak ada di dunia ini hanya kerana sebuah handphone. Kita doakan je la yang terbaik buat kedua dua belah pihak.

Moral of the story.. Komen hati hati yer.. erkk macam ayat iklan pulak. kekekeke

1 comment:

  1. alahai, kenapalah sampai bunuh diri. kalau dah kantoi tu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com