SIHIR

1/11/2010 01:50:00 AM suria lekatlekit 0 Comments

Tu dia title entry kali ni agak seram kan?? segala bulu roma, bulu idung, bulu ketiak, bulu kening & bulu mata meremang dengan tajuk entry kali ni. Jangan ada yang histeria k sebab kisahnya takde la menyeramkan sangat. Ala2 cerita zombie kampung pisang jer...


18sk jer.. (seram kelakar)
 
Penah korang kena sihir? Amacam? Tentu tak best kan..


Laku la kedai colok dek bomoh2 sesat camni kan??
 
Alkisahnya kawan aku yang sorang ni.. siang tadi aku ada berborak sekejab ngan dia. Tup.. tup.. dia cakap dia dah benti keja. Pehal lak kan? Keja dah ok.. gaji pun not bad.. asst. software engineer tu.. bagi fresh gradute macam dia dengan gaji yang mencecah 3k++ tu aku rasa not bad la sebab aku ni kan cuma golongan kuliketif jer.


 Den buruh jo.. apo nak buek kan??

tanpa berahsia.. terus la si kawan aku ni story mory sal dia kena sihir & skang dia di terengganu untuk rawatan dengan seorang pengamal perubatan Islam. Sebelum ni memang dia slalu sakit2 yang tak tau punca. Baru2 ni pun dia ada masuk wad.. Doktor pun tak dapat detect penyakit dia. So, bila doktor sendiri cakap dia tak sakit padahal dia sakit family dia beralih la ke rawatan tradisional lak..


Rawatan altenatif biarlah yang tak memesong kan??
 
Sah2 la kena buatan orang yang dengki.. Dia sendiri tak tau sapa & apa sebab orang sihirkan dia. Bagi aku la.. Memang tak logik la orang nak khianat dia. Yang aku kenal dia ni jenis tak kacau hal orang, nak bercakap hal orang pun susah apa lagi nak aniaya orang. Orang sound dia pun.. susah dia nak menjawab. Yang dia tau diam & menangis..


Gud girl..

Aku ada gak tanya.. sapa yang buat. Dia cakap dia tak tanya pun.Katanya dia tak nak tahu siapa yang aniaya dia sebab dia tak nak berdendam yang penting dia sembuh. Sekarang pengamal perubatan Islam tu cuma suruh dia amalkan beberapa surah. Katanya dah ok skit berbanding sebelum ni..


Hope cepat sembuh yer pastu ko bom je sapa yang sihirkan ko. Baru Up 2 date

Di zaman moden serba maju & laju ni pun ada manusia kuno yang suka main bomoh2 ni kan?? Orang dah pakai Bom.. ko still pakai air liur bomoh lagi. Kalau tak puas hati bersaing la cara sihat bukan jampi serapah susahkan hidup orang lain. Ko pk di dunia ko lepas.. Mati sok ko terlepas ker? Takut sebelum kojol pun ko dah terima azab jer.. Nak mati pun siksa selagi ko tak minta ampun pada orang yang ko aniaya tu.


Kan.. Sapa soh ko meng azabkan hidup orang
 
Tetiba teringat lak aku satu kisah yang terjadi kat batang idung sendiri.. Bukan aku kena sihir tapi di syaki menyihir orang. Gila kau! Kisahnya kat opis lama.. Aku amik cuti balik kampung time tu. Tak tau la apa jadi kat opis. Balik dari kampung, aku masuk keja ada sorang adik ni.. bagitau aku si akak gempal dua ekor ada cakap sal aku. Yang Si gempal pertama ni cakap dia rasa tak sedap badan.. rasa lain macam.. Yang si gempal kedua lak terus point aku bomohkan si gempal pertama ni. Siap tanya samada gambar dia ada tak pada aku.


Takat size gajah bunting.. x sior teman nak simpan pic ko
 
Kojo gila.. Aku balik kampung nak jenguk ayam itik.. lembu kerbau (Yolah tu..) bukan nak bertandang umah bomoh semata mata nak sihirkan ko! Aku tak tau apa motif dorang tuduh aku camtu.. Tapi yang pasti sebab PHD (perasaan hasad dengki). Yelah aku kan paling rapat dengan bos.. Selalu je jadi best staff kat situ kan. Patutnya aku yang syak dorang sebab dorang dengki aku.. Ni terbalik aku lak di syaki.


PHD
 
Macam2 manusia ni.. Tapi sampai last day aku keja kat situ aku tengok masing2 makin gempal je takde pun tanda2 macam orang sakit kena bomoh. Sihat wal'afiat pun. Aku je makin kurus.. Pun camtu tak terdetik aku nak tuduh dorang bomoh aku. Aku makin kurus sebab aku sakit yang di bomohkan nyamuk jer...


Tu dia bomoh susuk.. 
 
Pada semangkuk manusia2 camtu.. sedarlah! Hidup ni bukan selamanya.. esok  lusa ko terbenam gak dalam tanah. Dosa dengan Tuhan ko bleh minta ampun.. Dosa dengan manusia, kalau dia tak ampunkan ko camna?? Lu pikir la sendiri k..


Nabil gak julang award.. ko?? Dok julang kain kuning jer
 
Ok la dah lewat sangat.. Haruslah membawa diri mencium hapak2 bantal & tilam.. Sembur Febreze sat noh bagi wangi..


Tido yang nyaman..

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com