PERKARA/BARANG PELIK YANG ANDA TAK TERFIKIR ADA DI SHOPEE

7/12/2022 12:04:00 PM suria lekatlekit 0 Comments

PERKARA/BARANG PELIK YANG ANDA TAK TERFIKIR ADA DI SHOPEE. Shopee ramai tahu sebuah platform membeli belah secara online (maya) yang popular bukan sahaja di Malaysia malah beberapa buah negara lain seperti china dan Indonesia. Hampir kesemua barang keperluan dan kehendak manusia boleh di dapati di shopee. Pendek kata mak bapak je tak ada jual kat shopee, yang lain semua ada.

Saya antara manusia yang suka sangat melayari aplikasi shopee dan saya juga antara shopeeper yang aktif juga. Kadang kadang tak ada nak beli apapun masih scroll  iklan iklan di shop shopee. Macam satu terapi juga.alah..macam hangpa dok windows shopping kat Mall juga. Sebab tu la cart saya di shopee selalu saja penuh sampai tak boleh nal add cart lagi. 

Tadi scroll iklan iklan di shopee ternampak satu iklan dari sebuah pusat tahfiz yang mencari dana atau senang faham dia minta derma untuk pusat tahfiz tu menggunakan platform shopee. 


Memang betul betul pemikiran di luar kotak. Kita sendiri mungkin tak terfikir perkara perkara macam ni boleh di buat di shopee tapi itulah manusia kan. Kretiviti dia tidak terhad. Cuma yang risau takut mana mana scammer terinspirasi dan buat perkara yang sama. 

Tak salah kalau korang nak menyumbang ke pusat pusat Tahfiz tapi seeloknya siasat dulu kesahihan kutipan derma ni. Buat research dulu. Wujud ke pusat Tahfiz tu. Betul ke pusat Tahfiz tu memerlukan dana. Dan dana tersebut untuk apa dan di gunakan pada tujuan di minta atau tak. Sebab banyak berlaku pengasas pusat Tahfiz menggunakan dana awam yang di kutip konon pembangunan pusat tahfiz tu untuk kepentingan peribadi. Pusat Tahfiz tetap dhaif tidak di naik taraf walau berjuta di kumpulkan pun. Anak anak tahfiz terus di kerah meminta derma.

Jangan jadi alim tak ada tebing sangat. Tak salah pun kita nak siasat. 

Selain buat iklan di shop shopee untuk kutip derma..antara barang yang rare juga adalah pengupas kulit kuaci ni. Lahai comel sungguh.


Barang barang lain yang pelik tapu benar di shopee ni sebenarnya banyak cuma mungkin kita tak terfikir untuk cari sebab kita tak terfikir ada. Yang terjumpa kadang kadang hanya kebetulan.

Selain barang barang pelik.. barang keperluan harian seperti produk penjagaan gigi Colgate (link : https://shope.ee/7KJjMu2iK8), Nescafe (link : https://shope.ee/6f42Zmtcna), dan banyak lagi di jual di shopee. Pendek kata kalau malas nak keluar buka shopee semua ada termasuk la makanan. Boleh order di shopee food.

Apapun membeli melalui platform online macam ni memang best cuma perlu tahu cara untuk elak dari kena scam je. Tip dia setiap pembelian yang korang buat, bila dah terima parcel. Jangan terus clik received order tapi periksa dulu barang yang diterima samada dalam keadaan baik dan seperti yang di order. Sebaiknya buat unboxing video untuk simpan bukti Sekiranya ada kerosakan atau kesilapan barang yang di terima.. clik return & refund untuk menuntut pemulangan bayaran.

Dan sekiranya anda nak tambah pendapatan dengan shopee Affliate boleh memohon di sini

link untuk mendaftar Shopee Affliate : https://shope.ee/1VLSKdHhQW dan guna referral code 3GTZM79

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com