HANYA BLOGGER YANG MAKAN CADBURY TAPI TIDAK PEGAWAI JAKIM

15.6.14 Suria Lekatlekit 7 Comments

Semalam terbaca ada sesi makan cadbury secara berjemaah blogger & pegawai JAKIM konon nak menyakinkan pengguna Cadbury halal & takde babi di dalamnya.


Tup tup hari ni terbaca yang sudi makan hanya blogger (maybe dah di bayar kot. Yelah.. ingat blogger sekarang nak buat sangat kerja2 free. Kalau kerja amal lain cerita la) tapi tidak pegawai JAKIM. erkk... dah kenapa pulak tak nak makan? Takut sakit gigi ke?? kekekekeke


 Artikel penuh baca kat SINI

Aritu beriya sangat yakinkan pengguna coklat cadbury tiada DNA babi & halal. Kenapa takut nak makan? Kalau ye pun takut gigi rosak.. jamah la sikit.

Tak tau la apa yang berlaku di sebalik tabir.. Sandiwara apa pun kita tak nampak tapi yang pasti, even pegawai JAKIM tu makan cadbury depan aku pun.. Insya Allah aku tak confident jugak nak makan. Nak buat macam mana.. hati ini telah di lukai katanya... kekekeke

Apapun tepuk dada bukan tanya selera yer. Kalau tanya selera ada yang meleleh air liur tengok cadbury.. Tanya Akal & tanya iman. Kemudian buat la keputusan yang selamat. Peace No war!!

7 comments:

  1. depa ada kencin maneh kot...hahhaha

    ReplyDelete
  2. Tak confident lettew..... doooniaaa akhir zaman ni duit je kak... ada duit, kau letak daging babi pun depa boleh claim tu daging lembu... kehkehkeh

    ReplyDelete
  3. memang tak la makanya, aritu was2x, sekarang confident dah tak ka makan...

    ReplyDelete
  4. Dh disogok,so tpaksa la kuarkan kenyataan halal walaupon sbaliknye.tanggunglah korg dosa2 seme org..ingat halal haram ni drp manusia.bodoh...jakim pn manusia.ape nk dikatahuhu

    ReplyDelete
  5. Halal ko..haram ko...org jakim makan ko...sapa2 offer free ko...saya tak makan doh....harap maaf ye...

    ReplyDelete
  6. rasanya pihak jakim tu pon ada rase was-was la tu walaupon fatwa dah sahkan halal balik..lagipon bab hukum dna babi ni yang saya baca, ulamak-ulamak pon ada yang berbeza pendapat..kalau saya, bila dah tak yakin dan was-was walaupon ada cop halal, saya tak makan dah...tp terpulang la pendapat masing2..

    ReplyDelete
  7. pasal halal haram ni kita nak ikut pendapat orang ke....." kalau si Ali telah benar benar kelihatan oleh mata bahawa beliau sedang mengail ikan " maka nak ditanya juga pada orang lain ' kau nampak tak si Ali tu sedang mengail ikan"......Kesimpulannya, benda dilarang adalah nyata tanpa was was..... Ada pulak makhluk bercakap dengan kata, jangan campur kalau anda bukan ahlinya.......Jadi pakat makanlah ramai ramai ya.... benda tu pun sedap.......Tok nenek kita tak pernah jelas kat kita kut pasal benda haram ?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!