BENARKAH SEMUA STESEN MINYAK SHELL BUAT PERKARA NI?

19.10.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

BENARKAH SEMUA STESEN MINYAK SHELL BUAT PERKARA NI? Siapa kat sini pengguna yang suka isi minyak kat shell. Husband aku pun suka isi minyak kat shell sebab katanya lebih kilometer berbanding kat stesen minyak lain. Aku tak tahu la.. yang aku tahu duduk sebelah sambil mula berpidato sepanjang perjalanan katanya. Almaklum la.. apalah guna jadi seorang bini kalau diam macam batu. Hahahaha


Shell bagi aku cuma singgah isi minyak. Lain2 sebab memang jarang nak singgah walau nak kencing sekalipun. Entah kenapa kalau nak membuang sisa ni kurang memilih shell lebih suka petronas. Nak mengisi je kat shell katanya.. nak membuang ke petronas. Gamaknya Petronas service dia lebih baik dalam menerima sisa kumuhan katanya. Kojaq sangat kau lekat lekit terhadap petronas katanya. Hahahaha. Jangan marah yer petronas. Sekurang kurang kat situ hangpa lebih baik kot walau bukan semua tempat menepati standard kebersihan. At least petronas boleh la jugak di puji tempat pembuangan dia. hehehehe

Selama dok isi minyak kat shell bagi aku takde la pengalaman yang menyakitkan hati atau menyentuh perasaan sangat. Biasa jer. Tapi tak sangka pulak ada cerita pasal stesen minyak shell ni. Cerita dia gambarkan tu rasanya macam tak nampak pun kejadian tu berlaku kat semua stesen minyak shell. tak tau stesen minyak shell yang mana buat benda macam ni kan? Mungkin la ada cuma bukan semua kat stesen minyak shell. Yang pasti aku tak pernah tempuh pengalaman yang menyentuh sanubari macam ni kat stesen minyak shell. Nak tau apa benda yang aku merepek pasal stesen minyak shell ni tengok la sendiri kat sini. Aku nak cerita lebih2 kang jadi cerita dogeng pulak. Cerita dogeng ok la.. tetiba jadi cerita seram langsung orang tak isi minyak kat shell katanya. hahahaha >> Video! Kisah Benar tentang Shell <<

Apapun bukan stesen minyak tu yang mempengaruhi perasaan pengguna & pelanggan tapi atitute staff & petugas tu memainkan peranan penting. Manusia ni almaklum la.. Bukan suka ikut peraturan sangat kan? Walau apa kerja sekalipun tetap ada etika tapi yang bekerja tu belum tentu ikut etika. Yang pasti etika kerja kat mana2 tempat kerja yang berurusan dengan pelanggan tetap mengutamakan layanan mesra kepada pelanggan cuma tak semua pekerja dia ikut.

Moral of the story.. tak kira yang baik atau buruk kedua duanya akan jadi sebutan. Jadi pilih lah anda nak di kenang sebagai orang yang baik atau buruk.

2 comments:

  1. Sama la kita... Suka singgah isi minyak je.. Kalau nak beli kudapan atau singgah toilet pilih petronas lagi..

    ReplyDelete
  2. ooo yer ker? saya dah bertahun setia isi minyak kat petronas jer..hehee..konon patriotik la tu!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!