AWAS! PASTIKAN 5 PERKARA NI TAK BERLAKU SEBELUM BALIK BERAYA

28.6.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

AWAS! PASTIKAN 5 PERKARA NI TAK BERLAKU SEBELUM BALIK BERAYA. Dah masuk minggu terakhir ramadan ni mood raya dah mula activated katanya. Minggu terakhir juga bagi mereka yang bekerja & bersekolah. Semua mula rajin siapkan macam - macam kerja sebelum bercuti. Supaya hari terakhir kerja tak kelam kabut dah.


Aku ni excited la jugak nak sambut raya sebab almaklum la anak rantauan. Excited tu lebih kepada nak balik kampung sebenarnya. Tadi pun mak aku dah call, katanya mak aku sorang lagi (makcik aku) dah tanya. Katanya asyik dok mimpi aku jer. Faham dah mak aku yang sorang tu.. Yelah dia yang jaga aku masa kecik, manjakan aku, rapat dengan aku sebelum aku berhijah kesini.. Masa nak datang pun macam2 drama dia buat tak bagi aku datang. Tapi sebab nak ubah nasib katanya, terpaksa melangkah pergi. Kalau duduk kat kampung tu jadi malas kerja. Yelah.. selesa la katakan. Sewa rumah tak payah bayar, makan minum semua tak payah fikir. Bila hidup sendiri auto semua tu kita akan fikir. Nak malas2 memang dah tak boleh. Niat datang nak kerja alih2 jodoh memang dok tunggu kat sini katanya. hahaha

So, bila menjelang raya orang2 macam aku memang excited la. Tapi dalam dok excited nak balik kampung beraya tu, kena pastikan jugak 5 perkara ni tak berlaku. Bukan apa kalau berlaku memang akan spoil mood raya korang. So sebelum korang termelakukan 5 perkara ni, baik korang check it out sekarang kat sini sebagai peringatan >> 5 Perkara ni Kalau Berlaku Memang Spoil Mood Beraya Korang. Jadi Pastikan Ia tidak berlaku << Jadi sebelum korang bercuti untuk balik beraya make sure 5 perkara ni settle, ok!

Moral of the story... Sebelum mula bercuti & mulakan perjalanan balik kampung pastikan buat apa yang perlu di buat supaya memudahkan anda sepanjang perjalanan. Jangan sampai kena patah balik, atau kereta kena toing di tengah highway. hehehe

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!