KISAH BENAR DALAM THE CONJURING 2 LEBIH MENYERAMKAN

1.6.16 Suria Lekatlekit 5 Comments

KISAH BENAR DALAM THE CONJURING 2 LEBIH MENYERAMKAN. The Conjuring dulu aku memang ada tengok filem ni. Memang tak mengecewakan jalan cerita dia. Katanya filem ni di buat berdasarkan kisah benar aktiviti paranormal yang berlaku di sebuah rumah. Tapi kalau dah jadi filem memang la tak 100% benar dah.. almaklum yang jadi hantu tu pun manusia & nak cantikkan perjalanan dalam kisah tu mesti ada tokok tambah sikit. Tapi cerita tu memang base on kisah benar la.


Dalam the conjuring elemen2 & babak2 seram dia bagi aku menjadi jugak la. Di tambah jalan cerita dia yang akan buat kita tak kelip mata menonton sambil suspend menunggu babak babak seterunya memang la mudah sangat feel seram tu menikam jiwa katanya. Tu penting kena concentrate kalau nak tengok filem2 seram ni. Kalau sesambil buat benda lain memang feel tu ke laut china selatan la. Alih2.. cerita habis macam tu je.

Ni dah nak keluar sekuel kedua 10 june nanti. erkk.. bulan puasa kan. Macam tak best je nak pergi tengok wayang time bulan bulan puasa ni kan. Tapi aku confirm la tak tengok kat wayang. Tunggu sampai keluar dalam bentuk dvd je baru aku tengok. Biarlah cerita dah basi, aku tetap tak kisah. Aku seorang yang penyabar katanya. Tak kisah jadi orang terakhir tonton sebab aku menonton bukan nak jadi orang pertama review cerita tu tapi untuk minat & kepuasan sendiri je. Sapa2 yang tak aral melintang pukang nak pergi tengok wayang tu boleh la jadi orang pertama menonton filem tu.

Katanya sekuel kedua ni lebih menyeramkan, menakutkan & mampu buat anda terbayang bayang selepas menonton. Wah.. cerita macam seram sangat je kan. Terbayang aku masa zaman kanak kanak tengok filem sundelbolong. Memang terbayang2 keseraman tu tapi sekarang kalau tengok filem tu balik aku rasa kelakar. Feel dia dah tak sama macam dulu lagi. Almaklum la dah matang katanya... hehehehe

Tapi sebaiknya sebelum pergi beli tiket wayang tengok la trailer dia dulu. Manatau jalan cerita dia tak menepati citarasa korang. Kalau macam aku memang trailer dia pun dah mampu mengugat nafsu seram aku. Cuma tak rekemen bagi mereka yang penakut. Yang berani sikit meh la tengok trailer dia kat sini >> Official Trailer The Conjuring 2 Yang Bakal Buat Anda demam <<

Jadi peminat peminat filem seram nak nak lagi katanya dari kisah benar yang berlaku jangan lepaskan peluang menonton filem ni nanti. Tengok demam ke tidak lepas tengok. Menurut blog OhBulan katanya boleh demam panas sebulan... ye ye je kan. Padahal kita peminat2 filem seram ni rilex je tengok filem seram di tengah malam yang gelita.

5 comments:

  1. Cerita ini memang antara cerita yang saya tunggu tunggu dari awal tahun lagi...Hopefully ia dapat match atau beat cerita conjuring yg pertama...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. Dulu rileks je layan filem seram, sekarang kalau dah layan, nak buat kerja rumah pun rasa seram, terbawak2 ke realiti.. ekekeke..

    ReplyDelete
  3. Oh, ni kira bukan seram-seram manjakanilah ya, Suria! Bolehlah akak suruh HD download free nanti. Akak pun penyabar orangnya. Walaupun tak boleh tahan nak menonton cerita seram sampai terketar-ketar tangan dan kaki, tetap juga akak tak pergi panggung wayanglah. Lagi-lagi bulan puasa!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!