BOLEH CAYA KE BUDAK PEREMPUAN NI BERBADAN ULAR

9.1.14 Suria Lekatlekit 11 Comments

Terbaca artikel kat worldnewsdailyreport.com pasal seorang budak perempuan berusia 8 tahun di bangkok Thailand yang memiliki sifat ular sawa dari bahagian pinggang hingga ke bawah sedangkan dari bahagian pinggan keatas dia mempunyai rupa bentuk seperti manusia biasa. Bermakna dia ada badan tangan kepala semua... tapi bahagian pinggan kebawah dia ada badan ular yang licin berbatik takde kaki..

Tengok gambar ni korang rasa wujud ke kejadian macam ni?

Erk... rasa pelik & macam tak logik pun ada. Nak percaya tu 50% pun tak dapat la. 10% pun nak letak kepercayaan tu macam takde sangat. Senang cakap aku 100% tak percaya wujud kejadian manusia yang memiliki anggota badan separuh manusia separuh ular ni.


Zaman superimpose sekarang macam2 boleh buat. Tak superimpose pun boleh pakai costume lepas tu snap 1 gambar & buat isu. Kalau ada jugak manusia yang percaya aku tak sure la kan dari sudut mana dorang boleh percaya. Kalau aku tengok betul depan mata kejadian macam ni.. Maybe aku percaya tapi kalau setakat tersebar kat internet... Diluar kemampuan kewarasan otak aku untuk percaya.

Kalau korang korang percaya ke? Kalau betul ada kejadian macam ni rasanya kecoh 1 dunia kot... Tapi tak tahu la di sebalik apa yang di luar logik akal kita, dengan kuasa Allah dia nak tunjuk kekuasaanNya yang boleh menjadikan apa sahaja. Tapi kalau takde bukti yang kukuh... sesungguhnya kejadian budak separuh manusia separuh ular ni memang aku tak mampu nak percaya.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

11 comments:

  1. salam Mummy Lala..

    mcm real..mcm spr impose jgk..
    hmm..ape2 pun ' kunfayakun'

    ReplyDelete
  2. Sukar nak percaya, kena tengok depan mata kat tv ke...baru boleh kot.

    Lama tak dtg sini, assalammualaikum.

    ReplyDelete
  3. gambar edit nih..kalau google gambar ni je yang ada..satu gambar ni je.memang tak sahih la kan..lain la kalau banyak gambar dia ..tengah mandi ke,tengah bejalan ke sekolah ke,tu mungkin boleh percaya sikit la..

    ReplyDelete
  4. kalau tengok betul2 kat bahagian punggung tu ada bentuk.. maybe pakai costume je ni

    ReplyDelete
  5. klu betul kena dah besar mcm ni baru nak dedahkan, kenapa tak dedahkan masa baby lagi?

    ReplyDelete
  6. sekali pandang pun nampak tak real
    tak tahulah kan

    ReplyDelete
  7. kompom tipu..kat bahagian punggung nampak cam bontot.. lepas tu bawah sikit macam area lutut dia.. kalau badan ular tak patut nampak camtu..

    entah la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. edit cap ayam, cadar bwh perut bdk tu blur.kehkehkeh..

      Delete
  8. tipu, tgk cadar bwh perut bdk tu blur kesan edit cap ayam

    ReplyDelete
  9. Dah masok paper la ..

    ReplyDelete
  10. Dah masok paper la...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!