FASHA SANDHA MENGAMUK BILA MAK DIA DI KUTUK

11.1.14 Suria Lekatlekit 12 Comments

Dok jenjalan kat Instagram tadi terserampak dengan status (erkk... instagram adalah istilah status jugak ker.. hentam sajalah. Yang pasti mesej la) Fasha sandha yang nampaknya agak marah dengan sipolan yang bernama Ungkusabariah ni. Tak tau apa hubungan mereka dengan sipolan itu.. kenalan ke.. sedara ke... tapi macam best pulak nak share


Alkisahnya komen ungkusabariah ni kat instagram yang membandingkan mertua si fasha sandha dengan ex besan dia (family nora danish) dengan besan dia yang sekarang (mak fasha sandha). Memang komen tu tak best la orang nak baca.. & ada yang menyifatkan ia berbaur hasutan & melaga lagakan keluarga mertua fasha & mak fasha sandha. Nak cerita kang panjang.. korang baca sendiri la bebelan fasha yang panjang lebar tu pada Ungkusabariah.

Tapi tang statement dia membesar tanpa nafkah seorang ayah tu serius memang tak pernah tahu.. erkk.. mak bapak dorang bercerai masa dorang kecik2 ke? tak pernah pulak den tau

Sapa tak terasa kalau mak sendiri macam di hina. Masa fasha nak kawen dengan laki dia sekarang memang ramai yang marah termasuk den yang rasa betapa kejamnya dia.. dah la si nora tengah pregnant kena cerai sebab lelaki itu beralih cinta pasa fasha.. Tapi bila dah lama2.. tengok depa pun masing2 dah bahagia.. fasha & nora pun dah ok. Masing2 dah redha & saling maaf memaafi.. so apa yang berlaku dulu tu biarlah jadi sejarah. Tak perlu kita nak jadi batu api yang membakar hubungan baik antara mereka, kan??


Pada ungkusabariah tu.. Makcik, biarlah depa dengan kehidupan depa. Dah elok dah tu.. masing2 dah nampak happy tak payah tambah api, ye dak??

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE
 

12 comments:

  1. dulu saya tak berapa suka fasha

    tapi bila baca luahan hati dia
    nampak kematangan dia setelah ada anak ni

    kalau kita pun marah kan
    bila mak sendiri dikata sebegitu

    ReplyDelete
  2. sejak dia ada anak memang boleh nampak perubahan perangai dia.. yelah yg tak elok takkan kita nak suka.. yg elok takkan kita nak benci pulak kan. tu la sapapun memang bengang kalau mak dia di kutuk

    ReplyDelete
  3. Hemm.. makcik tu apa kena? Nape buat camtu? Pelik lah manusia ni.. suka melaga2 org..

    Teman pun mrh klu org ngata mak teman or ahli kuarga yg lain

    ReplyDelete
  4. dh kena makcik sabariah ni.hati busuk! haih~

    ReplyDelete
  5. pelik2 la perangai manusia zaman skrg ni.. makin maju makin teruk.

    fasha sejak ada anak dh semakin matang plus dia dh lama berbaik dgn nora. buat apa nk jd batu api. nora pun xlama nk kawen. huhu. nina dh lama thu fasha ada ayah tiri.

    ReplyDelete
  6. suka cara fasha bersemuka dgn makcik sabariah nih.. tegas dan berhemah bahasa fasha

    ReplyDelete
  7. ah fasha x sebaik rita,buruk2 si rita rudaini masih sygkan arwah ayah dia sampai ayah dia meninggal masa jan 2013 lalu,tp fasha ada ayah lagi,dia buang mcm sampah,masa dia bujang dulu,ayah dia bg nasihat supaya berubah dia x nak berubah,mmg keluar dlm paper ayah nasihatkan artis jgn lupa diri,mmg patut la ungku sabariah hina mak dia,sb cara fasha komen hari tu masa dkt cariforum.com dia kata dia x mempunyai ayah ketika kecil,dia ni dikira derhaka pd ayah sendiri,buruk2 dia pon ayah kandung dia dunia akhirat! baik mcm mana la pon ayah tiri dia,nasib baik dpt ayah tiri yg baik,kalau yg pilih kasih mcm kwn2 i mmg susah lah,i bkn hina mak dia ke apa,tp tu la kalau arwah mama i dihina pon i marah jugak kan,ada yg ckp mama i masa hidup berlagak lah,mmg i marah,tp rita pulak bila baca dkt mstar dulu dia hormat ayah dia walaupon ayah dia dah lama hilangkan diri sejak rita dgn adik beradik dia duduk di perlis,tp fasha seolah2 buang ayah kandung dia sendiri,hope fasha didik la anak dia supaya jgn buang jejai dlm hidup dia

    ReplyDelete
  8. Eleh dah mak kau yg mengamuk dkt fb kutuk mak mentua kau yg puan sri tu! mmg patut la ungku sabariah kutuk mak kau! lain kali kalau dah tua buat cara dah tua jgn nak publishkan rasa x puas hati dgn besan dkt fb

    ReplyDelete
  9. salam Mummy lala..

    huhu..tatau plak kisah fasha dgn ungku ni..

    ReplyDelete
  10. aih.. kenapa lah kita suka cerita aib orang? Jangan menjadi Tuhan.... senang-senang menghukum dan menghakimi orang lain. Kalau benar orang Islam.. biar Islam sepenuhnya.

    ReplyDelete
  11. kita tak berhak menghukum org..org tak kacau kita,kita jgn kacau org..itu je..

    ReplyDelete
  12. Ehhh..knp dah tua2 perangai mcm budak2..makcik ni jadi batu api plk..cm xcaya je ada org berumur mcmni...ni baru betul ibu batu api..makcik2....
    Pastu siap tag lg ngan org yg dilaga2 kn..
    Adehhh x fhm..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!