KENA CERAI LEPAS SEBULAN NIKAH SEBAB GELAP

23.1.14 Suria Lekatlekit 4 Comments

Dengar alasan cerai pun rasa menyirap jugak kan? Yang menceraikan tu putih jernih sangat ke?

Yang pelik kalau dah takde feel sangat dengan orang kulit gelap sapa suruh nikah jugak kalau setakat nak bagi title janda kat anak orang lepas sebulan kawen.


Tapi maybe jugak sebab kena paksa kawen ke,sapa tau.apapun alasan bercerai tu memang sangat2 kebudakkan & menghina pihak yang di ceraikan. Soal fizikal warna kulit bagai ni bukan kerja kita.kalau kita boleh lukis & warna macam apa yang kita nak jadi nescaya takde orang yang akan rasa dia hodoh even tak cantik dimata orang lain sekalipun sebab dah tentu kita akan lukis apa yang kita rasa cantik untuk diri kita,ye dak? Betul jodoh pertemuan kerja Allah tapi kesilapan tetap dari manusia tu sendiri. Bukan semua salah takdir.kita kena semak diri dulu sebelum meletakkan kesalahan tu pada takdir.

 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

4 comments:

  1. Alahaiii...macam tak masuk akal jer alasan tu.

    ReplyDelete
  2. Masya Allah..tu kan kejadian Allah..
    normal la tu..
    yang ceraikan tu putih sgt ke??
    haihhh..
    ke jadikan alasan je?xlogik btl la!

    ReplyDelete
  3. Salam Mummy Lala..

    alahai..sian dia..maruah wanita sekarang senang betul dipijak2..esok lusa allah bagi dugaan kat laki tu tau la..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *