SI MISKIN HINA LAGI KEJI YANG BERLAGAK NAK BELA ULAR SAWA

6.1.14 Suria Lekatlekit 13 Comments

Sejak semalam kecoh pasal Kelab pencinta haiwan dengan kelab pencinta haiwan liar bilamana pencinta haiwan liar yang bela ular sawa upload gambar ular dorang membaham anak kucing. Bukan ular tu yang pi cari anak kucing untuk alas perut tapi tuan2 ular yang miskin lagi papa kedana tapi ada hati nak bela ular pemangsa.. Abis dah terlampau kedana dan hina.. pi la kutip kucing2 jalanan nak jimat kos bagi si sawa dorang makan.

Memang rasa hangin bukan satu badan.. malah jadi hangin berbadan2 dah. Kucing fitrah dia hidup dengan manusia sebab spesis kucing ni sifat dia manja & suka hidup berdamping dengan manusia. Sebagai seorang Islam rasanya ramai yang tahu kucing haiwan kesayangan Rasulullah... Kalau kau tak mampu sayang haiwan comel lagi manja penyejuk mata dan jiwa takde sapa paksa tapi kalau kau jadikan kucing hidangan haiwan ganas kau memang ramai yang akan menentang, mengutuk & cuba akan benteras spesis manusia macam kau.

Korang nak bela ular sawa.. takde sapa nak halang. Lantak kau la nak bela babi sekalipun takde sapa nak amik kesah tapi ingat hormati pencinta kucing seperti kami. Bukan takat hormat.. berhenti dari mengejami haiwan manja seperti kucing. Kalau kau tak mampu nak beli ayam bagi ular kau makan.. lebih baik kau bela cicak je. Bukan takat kau tak payah beli sangkar.. kau tak payah beli makan malah dia tolong kau makan serangga kecil dalam umah kau tu.

Buat pencinta haiwan liar & ganas (ular).. lagi sekali aku nak cakap kalau hangpa baca blog ni. Kalau sedar diri tu tak berkemampuan nak bela haiwan yang berkos tinggi.. jangan berangan nak bela. Kalau poket korang nak beli makan sendiri pun tak cukup.. jangan bela. Kalau korang jenis berkemampuan & tak papa kedana mahupun miskin tegar.. nescaya korang tak jadi pemugut kucing jalanan untuk di jadikan hidangan sang sawa korang. Tolong rasa malu & tolong rasa terhina dengan kejian ni. Kalau korang bermaruah even tak berperikemanusiaan pun.. korang takkan bagi sawa korang makan kucing kurap tepi jalan. Tapi kalau korang jenis spesis tak bermaruah juga nescaya korang akan terus mengutip kucing2 jalanan untuk sang sawa korang. Dah jenis takde kemaluan memang la dia rasa apa2 kan?? Kalau yang jantan... memang tak berapa jantan la.

Pilih la korang nak duduk dalam golongan bermaruah atau golongan keji lagi hina. Aku antara salah seorang yang akan menyokong mana2 pihak yang menentang perbuatan keji korang tu. Even hanya dengan kata2 sahaja usaha aku menentang korang.. aku akan buat. Jadilah manusia.. bukan iblis yang memang takde perasaan simpati & kasih sayang sesama makhluk.

Please.. Jadilah manusia yang punya hati bukan berneraka dalam hati.




Salah satu contoh si miskin hina yang tak mampu beli ayam untuk sawa dia.. maka dia kutip kucing terbiar bagi sawa dia makan. Hope dia dapat hidayah sebelum si sawa dia tu baham dia pulak. Untuk banyak info berkenaan isu ni boleh ikuti di fanpage Kakimotong

 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

13 comments:

  1. saya rasa nak toreh2 muka owner2 gila ni..kuajaq kot buat mcm ni. memang MISKIN PAPA KEDANA. x mampu nak beli makanan,senang2 guna ank kucing. Acc FB tu pun dah takde. huh!

    ReplyDelete
  2. pulak dah..dia ingat kuceng tu makanan sawa agaknye..grrr

    ReplyDelete
  3. YA ALLAH, nape dok aniaya kucing tu gitu
    bangang tahap abadi sungguh mereka ni

    ReplyDelete
  4. YA ALLAH, nape dok aniaya kucing tu gitu
    bangang tahap abadi sungguh mereka ni

    ReplyDelete
  5. apa nak jd org mcm ni,,, hmm x berprikemanusiaan..

    ReplyDelete
  6. ada jugak orang share kat fb semalam.. ada jugak yg komen nak bagi kucing yg berkeliaran kat rumah dia nak bagi kucing makan.. bangang sangat kan..

    ReplyDelete
  7. Ya Allah kejam nya.kenapa kejam sgt ni!

    ReplyDelete
  8. sedih sgt kebetulan akak baru hilang 2 ekor kucing dlm tempoh seminggu... adakah???

    ReplyDelete
  9. minta di jauhkan la kucing akak jd mangsa manusia macam ni...

    ReplyDelete
  10. zura pun tak suka kucing gk tp tkde la zalim cm ni..bengong !!!

    ReplyDelete
  11. takde ke org report polis...?ke kat malaysia mmng org tak pandang law aniaya haiwan nih...?owner ular tu lebih keji drpd iblis laknatullah...

    P/S : kita tak mencarut kan...?

    ReplyDelete
  12. salam Mummy Lala..

    mmg tak patut.. ular tu elok bagi makan ayam or tikus je.. ayam pun jenis yg dah mati..

    nape nk bgi kucing??hilang kewarasan kah?? grrrrr

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!