PENGASUH TASKA SERAH DIRI SELEPAS VIDEO PUKUL & PAKSA BAYI MAKAN UBAT TERSEBAR

6.11.14 Suria Lekatlekit 8 Comments

Rasanya semua pun ingat lagi video penderaaan bayi kat salah satu taska.. di mana seorang pengasuh senior katanya melakukan kekasaran semasa memberi seorang bayi makan ubat. Di tampar & di marahnya budak yang tak tahu apa2 tu. Didedahkan sendiri oleh bekas pekerja kat taska tu. Dia tak tahan tengok akak ni asyik berkasar dengan budak2.. nak tegur katanya tak berani sebab dia senior kat situ. Apa boleh buat just record je la perbuatan akak tu.

Sumber google

Akibat dari video yang tersebar tu.. Si pelaku (pengasuh taska) tu tertekan & maybe dia takut kot menyebabkan dia sendiri pergi serah diri. Dah pun di reman sejak 1 november lalu untuk siasatan. Moga jadi pengajaran la buat semua yang ambil tugasan atau bekerja sebagai pengasuh bayi & kanak kanak ni. Ingat.. Ni bukan zaman publick phone ni zaman smartphone. Smartphone cap ayam pun ada camera boleh rakam so, siapa2 saja boleh dedahkan perbuatan salah hangpa.

Sumber harian metro. Kedekut sungguh blur berita. hahaha

Hope berita ni bukan troll dari harian metro pulak. Manalah tau Harian Metro nak buat lawak macam Amran Fans semalam. Takkan kot.. Tak logik harian metro sesaja nak buat gempak camtu.

8 comments:

  1. xthu nk kata ape..makin byk kes mcm ni..xde kesedaran sivik

    ReplyDelete
  2. saya ada nampak video tu tapi tak ada berani melihat
    jiwa tak cukup kuat nak tengok
    saya teringat anak sendiri, mau menangis sampai bengkak mata

    p/s-moga memang betullah cite dia serah diri tu =)

    ReplyDelete
  3. Cuak sungguhlah mummy tgk kes2 gini..
    Hurmmmmmm
    Kes buli membuli..
    Kes pengasuh lg..
    Skrg dunia dah akhir zaman..
    Benda2 menakutkan semua nya dah berleluasa..
    AllahuAkbar!!

    ReplyDelete
  4. hahahhaha kira memang berhati2 sungguh la ye kak kali ni..... tapi takkan laa HMetro nak troll... betul lettew hakak ni serah diri...

    ReplyDelete
  5. hari tu tengok sat je vid ni sebab tak sampai hati nak tgok sampai habis..
    ish..apa punya pengasuh la camni..

    ReplyDelete
  6. Sejak mengandung ni akk x berani tgk video2 yg ganas. Sakit perut sgt2.

    Kejam la dorang ni:(

    ReplyDelete
  7. hantar anak kesekolah pun risau..hantar ke taska pun risau..Ya Allah..anak2 kita ni terdedah dengan bahaya je.

    ReplyDelete
  8. saya lbh rela tak melihat video itu ... semoga dia insaf . perempuan tu x de anak kot ... ermmm

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!