YANG SUKA MAKE UP HARUS BACA

23.11.14 Suria Lekatlekit 11 Comments

 Ha.. ha.. tak tau sapa suka make up tu! Jaga2 yang suka make up.. ada something yang hangpa kena tau. Kalau tak tau... hurmm... tak tau nak cakap camna. Susah nak di gambarkan dengan kata kata.

Amboi.. pakat kecut abis semua noh.. Ketaq pala lutut abis. hahahahhaa.
Aku antara spesis perempuan yang memang suka make up bila nak keluar. Nasib baik aku bukan retis popular ja.. Kalau dak mesti masa aku bersalin dulu kecoh muka aku bermakeup masuk LR. Tu dia punya tak confident la muka kosong nak keluar rumah kan.. sampai nak pi beranak pun sempat lagi tenyeh2 apa2 yang patut kat muka. Hahahahaha.. sebenarnya kalau masa tu contraction dah kuat aku pun dah tak fikir muka serabai bagai.. sebab time tu contraction belum bermula.. tu yang kerek siap make up bagai.kekekekeke

Sumber google

Bukan la nak cerita pasai muka aku dengan eyeliner bagai masuk LR tapi nak cerita satu produk baru Nivea ni.. aku baru beli semalam & semalam jugak aku dah try guna. Kali pertama try.. memang best. Kalau selalu tengok tv rasanya perasan kot Niviea Make up clear. Alah yang tempek kat muka macam mask tu...


Tak menyempat sangat semalam.. alang2 balik rumah muka semak dengan make up harus la cuba barang baru kan? Kali pertama aku guna.. Memang best. Memang dia remove abis make up.. rasa bersih, licin & muka pun nampak jernih je lepas cuci. Aku beli pun sebab harga dia murah.. dah tu ada percuma satu. Harga dia RM14++. Fungsi Dia 3 in 1. Bersihkan make up, pencuci muka & berkesan mencerahkan kulit jugak. Aku beli yang extra white manatau boleh dapat kulit macam snow white.. hahahahaktuih! ada juga yang acne care.

Cara guna dia pun senang.. tempek je kat muka.. tunggu seminit.. lepas tu cuci. Gosok2 la sikit jangan bilas terus. Tak payah pemalas sangat, ok! hehehehehe. So pada kaki2 make up boleh la try.

P/S : Ni bukan entri review berbayar ok.. Siapalah aku Nivea nak bayar untuk review produk depa kan? Ni just share sebab aku rasa macam best jer.. hahahaha

11 comments:

  1. Pakai lama sikit..seminggu dua lagi....kalau tak keringkan kulit bagi tau akak ye.akak memang memilih sikit bab2 makeup remover ni sebab kebanyakan yang akak beli semuanya buat kulit akak kering.sekarang pakai pencuci muka je.kalau ok nanti bg tau ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya punya kulit memang sensitif. kalau effect cantik tu memang kena amik masa lama nak nampak.. tapi kalau effect buruk tu sekali pakai tu boleh nampak dah. Tapi setakat ni.. 2 kali pakai memang nampak effect cerah tu mendahului hahaha..

      Delete
  2. laki aku suruh aku mekap bila keluar dengan dia tapi tidaklah aku begitu reti... huwaaaaa tapi macam best je konsep nivea ni.... produk dia memang best especially losyen untuk kulit kering akibat dialisis macam aku :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya awak lebih serasi dengan produk nivea ok jugak nak try. tak semestinya untuk cuci make up jer.. fungsi dia untuk pembersih muka jugak

      Delete
  3. Mmg ada planning nak beli jgk ni..tq for reviewing

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la try sementara promosi harga pun murah lagi kekekeke

      Delete
  4. saspen ja...heheheh
    saya pun mekap ala kadar ja.

    ReplyDelete
  5. Memang nak kena tau.... akak pun mudah tergoda. Pantang tengok iklan mulalah teruja. Actually, kita dah beli lama dahhhhh.... tapi, tapi, tapi...sampai la ni belum pakai lagi. Keh3x.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!