ABANG USTAZ KAZIM ELIAS BONGKAR RAHSIA TENTANG ADIKNYA

9.10.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

ABANG USTAZ KAZIM ELIAS BONGKAR RAHSIA TENTANG ADIKNYA. Aku tak tahu yang selama ni Abang ustaz kazim elias jugak seorang penceramah & pendakwah. Katanya dia berceramah lebih awal sebelum ustaz kazim cuma ustaz kazim lebih di kenali & menyerlah dalam dakwahnya. Bagi yang tak kenal Ustaz Kazim Elias beliau sebelum menjadi pendakwah selebriti keluar tv bagai. Dulu ceramah2 beliau sangat popular kat youtube. Sebab cara dia berceramah memang santai, kelakar & terkenal dengan suka menyanyi lagu2 Allahyarham P.Ramlee & lagu2 hindustan dalam ceramah beliau.

Ni la rupa abang kepada Ustaz kazim Elias

Tadi tertengok Rancangan kat TV AlHijrah yang jemput abang kepada Ustaz Kazim Elias iatu Ustaz Dato' Kapten (B) Ustaz Najmuddin Elias. Muka, suara memang ada persamaan dengan adik beliau Ustaz Kazim elias cuma style berceramah tu je lain sikit tapi macam sama jugak. Pandai berlawak & suka menyanyi jugak. Dia ada cerita satu rahsia kepada penonton kenapa adik beliau Ustaz Kazim Elias pandai nyanyi lagu hindustan.

Ustaz Kazim Elias

Katanya dulu masa dia umur 8 tahun, Ustaz Kazim masa tu baru 8 bulan dah kematian ayah. Mak depa pulak time tu muda lagi maka kahwin la lain. Dapat bapak tiri yang minat lagu hindustan. Hari2 sebelum tidur dia pasang lagu hindustand & mungkin sebab tu kot Ustaz Kazim pandai nyanyi lagu hindustan. yelah kan.. kalau dah hari2 dengar memang boleh hafal. Dulu arwah ayah aku suka dengar lagu jefri din, aku pun jadi terminat dengan lagu2 jefri din. hahahaha.

Jadi kesimpulannya kalau kita nak expert dalam sesuatu perkara tu kita kena selalu dengar atau buat.. contoh macam kalau kita nak jadi magician kita kena selalu tengok magic show (Contoh Cara Buat Magic paling Simple & Senang Kat sini >> Juara Silap Mata Bagi Tutorial Paling mudah & senang buat Magic ) selain kita kena belajar buat magic. Setakat tengok tapi tak belajar pun tak boleh jadi expert atau setakat belajar tapi tak melihat orang yang lebih berpengalaman beraksi pun tak boleh jugak sebab nanti kita terlepas perkembangan & trend terkini.

Moral of the story.. Apa yang kita dengar, kita baca & kita lihat setiap hari juga menjadi didikan pada diri kita. Kalau yang baik kita dengar, tengok & lihat, Insya Allah kita akan terdidik dengan perkara perkara baik. Tapi kalau dok baca gosip kat beautifulnara jer memang la jadi kaki gosip jugak. Hahahaha. Ok aku mengata diri sendiri.

3 comments:

  1. Ada iras ustaz kazim..
    Rupanya abang dia..
    Akak suka tengok Kalau ada jodoh tu..

    ReplyDelete
  2. Sangat iras muka dorang


    Errr patutlah ustaz kazim suka nyanyi

    ReplyDelete
  3. Oooo.... Begitu citernya yer.. Hehehehe.. Tp mmg suka dgr ceramah UKE.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com