AWAS! MUNGKIN ANDA SALAH PILIH PAMPERS UNTUK ANAK

28.10.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

AWAS! MUNGKIN ANDA SALAH PILIH PAMPERS UNTUK ANAK. Sebut diaper ni mungkin ada yang tak tau menatang apa diaper sebab orang kita biasa sebut pampers tak kira la apa jenama sekalipun tetap lampin pakai buang orang kita panggil pampers kan. Jadi terpaksa jugak la guna bahasa yang semua orang senang paham. Bila dah masuk zon mak mak ni.. bergelumang dengan diaper @ pampers ni bukan benda pelik. Ada anak zaman sekarang auto pakaikan pampers ye dak? Dari umur sehari sampai la berjaya free diapers. Berbanding orang dulu pakai lampin kain jer. Jangan terkejut la kalau ada mak zaman sekarang tak reti nak lipat lampin kain lagi. Lampin kain sekarang fungsi untuk bedung baby jer..


Mengata orang aku pun sama jugak memang keluar je anak aku terus pakaikan pampers tapi aku masih lagi reti nak lipat lampin kain sebab dulu selalu jaga anak buah bagi pakai lampin kain. Masa mula2 jadi mak aku sendiri pun tak reti nak pilih pampers @ diaper yang mana sesuai dengan anak aku. So kita belajar dari try & error jugak. Bukan la aku berlagak tapi diaper yang jenama memang pelik2 ni tak sesuai dengan anak aku. Kalau tak jadi ruam mesti celah peha anak aku jadi macam garis merah. Material dia macam agak kasar & keras. Nak beli yang mahal sangat tu tak mampu jadi aku guna yang berkualiti & harga mampu milik. Paling penting tak bagi kesan buruk kat anak aku.

Tapi kadang2 kita rasa diaper yang kita pilih dah cukup baik untuk anak kita padahal mungkin memberi kesan jangka masa panjang nak2 lagi jenama yang kita tak pernah dengar atau nampak di jual secara meluas di pasaran. Aku memang kalau yang jual2 kat pasar malam yang takde brand macam tu aku takut nak guna. Jual terdedah takut ada bakteria ke hapa kita tak nampak. Bukan berlagak tak pakai barang pasar malam.. Tapi aku takut sebab nak jimat terpaksa tanggung kos lebih tinggi bila anak sakit. Bukan je kos.. bila anak sakit kita pun akan rasa sakit jugak. Jadi bagi mak mak yang tak tahu macam mana nak pilih diaper yang terbaik untuk anak boleh tengok tips ni >> Cara Memilih Diaper Terbaik Untuk Anak <<

Moral of the story.. Paling selamat pakaikan lampin kain. Senang basah tukar.. Berbanding dengan diaper ni. Dia boleh menampung banyak basahan tu kadang2 menyebabkan jangkitan.

2 comments:

  1. saya antara mak yg terus pakaikan pampers jugak..huhu..alhamdulillah anak ok.. :)

    ReplyDelete
  2. sama la aku ..mesti beli yg standard la .... tak de la mahal tak la murah...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!