TERBONGKAR RAHSIA TENTANG KAKI GAMES ONLINE YANG KITA TAK TAHU

28.10.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

TERBONGKAR RAHSIA TENTANG KAKI GAMES ONLINE YANG KITA TAK TAHU. Aku pernah kerja kat cyber cafe yang memang majoriti orang yang datang main games online jer. Yang datang dari budak2 sampailah yang tak berapa budak. Memang pemain game online tegar ni kadang2 sampai tua pun susah nak buang minat & hobi depa. Ada yang main game online sampai ke peringkat pertandingan antara negara. Sebab aku dulu ada kawan kaki dota ni pernah sertai pertandingan games online antara negara. Aku bukan paham sangat games online sebab aku tak minat.


Bila dah ketagih main games online serius bukan perkara yang baik & sihat sangat. Kadang2 sebab ketagih main games online duit banyak habis di cyber cafe. Bila takde duit mula la aktiviti tak berapa sihat depa nak buat terutama budak2 yang masih tak ada pendapatan sendiri. Mula la nak pow kawan, minta kat orang tak kenal merata jalan & mencuri. Semua sebab dah ketagih.. Macam dadah jugak. Bila dah ketagih tu faham faham je la.

Bila dah minat sampai tahap obses ni kaki games online ni memang akan mempunyai aktiviti & perangai tipikal mereka sendiri. Kira kalau kaki games je memang kebanyakkan dari mereka semua buat benda ni atau perangai macam ni. Kita yang tak ada kawan atau pasangan kaki games memang takkan tahu tentang perkara ni tapi kalau yang dah biasa berdepan atau mengenali seorang kaki games tegar mungkin bukan lagi rahsia la bagi mereka.

Seorang kaki games tegar sememangnya suka buat benda ni.. Samada kita suka atau tak itulah mereka. Nak tau apa yang kaki game suka buat yang mungkin kita tak suka meh baca kat sini >> 24 Perkara Tentang Kaki Games Tegar Yang Kita Tidak Pernah Tahu <<

Moral of the story.. kau nak main apapun mainlah janji benda tu tak menyalahi undang2 agama & negara tapi satu benda kau jangan buat adalah menyusahkan orang lain dengan hobi & minat kau. sekian terima kasih.

4 comments:

  1. aku pun gile main games sampai sekarang seyes rindu gile kat ninitendo ...ps tak sgt sbb still wujud ...aku rindu mario...huhu

    ReplyDelete
  2. nasib baik saya tak pernah terjebak dengan games

    ReplyDelete
  3. Aku tak fikir pasal couple2 nie sbb dlm otak game je. Hah tu jelah, game game dan game.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com