PENJELASAN PEMILIK GAMBAR SELFIE DENGAN ROTI KEMALUAN LELAKI

18.2.16 Suria Lekatlekit 7 Comments

PENJELASAN PEMILIK GAMBAR SELFIE DENGAN ROTI KEMALUAN LELAKI. Semalam aku ada up  pasal bahulu berbentuk kemaluan lelaki ni tapi dalam entri tu aku dah tulis tak sure samada ada kaitan dengan kes roti sosej bentuk kemaluan lelaki yang di jual kat jonker walk Melaka tu adalah benda yang sama cuma orang yang viral tukar fakta dari roti jadi bahulu. Lepas baca satu artikel ni.. Rasanya gambar tu bukan bahulu, mungkin roti yang di katakan di jual kat jonker walk tu la kot. Sebab perempuan yang gambar dia menjadi viral selfie dengan roti bentuk kemaluan tu kata benda tu roti. Dan dah tak ada jual di kedai2.. Sebab di arah memberhentikan operasi jualan.

Penjelasan Sebenar beliau upload gambar tu. Yelah.. niat tu memang bukan nak tunjuk benda tak senonoh tapi perbuatan tu memang orang nampak tak senonoh.

Tapi kesian la cik kak tu.. Takut dia bila gambar dia selfie dengan roti kemaluan tu jadi viral & kecaman ramai orang. Katanya yang banyak dakwaan berbentuk fitnah sedangkan niat dia berkongsi gambar tu lain. Dia kata, Dia upload pic tu just nak bagitau orang roti bentuk macam tu ada jual. Kau ambil gambar roti sudah la.. Sapa suruh kau interframe sekali muka kau sapa. Benda2 sensitif macam tu.. Memang tak mustahil jadi viral. Ada orang jangankan nak selfie mungkin ternampak pun dia rasa tebal muka nak pandang dua kali. Dia lebih rela buat2 tak nampak. Jauh sekali la nak ambil gambar tunjuk kat orang.

Katanya cik kak tu dah buat laporan polis & orang yang menyebarkan gambar dia bakal di kenakan tindakkan undang undang. Kalau kau dapat pun orang yang sebar gambar kau... Belum tentu dapat bersihkan nama kau yang dah tercemar.

Zaman sekarang nak selfie dengan benda2 unik & rare ni pun kena berhati hati. Untuk  simpanan peribadi pun belum tentu selamat apatah lagi tuan punya badan upload & tunjuk pada orang lain.  Kalau nak selfie sangat.. selfie macam retis kpop ni pun maybe boleh buat anda popular seantero alam maya. Nak tengok selfie paling hot dari retis Kpop meh tengok kat sini tapi awas kalau korang teransang ke hapa akak tak tanggung hahaha >> Selfie Paling Hot Artis Korea <<

Moral of the story.. sebelum clik upload sila belek 100 kali gambar yang nak upload. Jangan kita nampak biasa orang lain nampak celanya.

7 comments:

  1. terlajak perahu bole di undur tapi kalau dah terlajak selfie viral jadinye...

    ReplyDelete
  2. Kalau sekadar nak tunjuk aje tak payahlah selfie dengan produk tu. Itu bukan namanya nak tunjuk aje. Itu nak selfie diri sendiri namanya. Kita kalau ambil gambar semuanya pun nampak cantik tapi tak semua orang rasa diri kita cantik, perbuatan kita cantik. Kenalah berhati-hati sekarang ni. Kalau tak nak jadi mangsa kecaman, janganlah buat perkara bukan-bukan!

    ReplyDelete
  3. Selfie x kena gaya..tu la padahnya..huhuhu

    Macam2 betul la skrg ni..ade ke mknn dibuat gitu rupa kejadian nya..haishhh..

    ReplyDelete
  4. betul tu... nak kongsi gambar tu dah la.. yg g selfie tu dah kenapa...

    ReplyDelete
  5. Cari nahs saje....kalau sengaja mahu viral, itu sememangnya niat dia agar tersebar di seluruh Malaysia.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!