KISAH HOUSE OF CAT SEKSYEN 7 SHAH ALAM TERPAKSA DI TUTUP KERANA GANGGUAN MENYERAMKAN AKIBAT SIHIR

19.5.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

KISAH HOUSE OF CAT SEKSYEN 7 SHAH ALAM TERPAKSA DI TUTUP KERANA GANGGUAN MENYERAMKAN AKIBAT SIHIR. Malam ni hangpa buat apa? Layan mega movie tv3 ka? Kalau tak dak buat apa mai sini baca kisah mistik yang penuh pengajaran. Bukan apa tadi kami terbaca satu perkongsian di page House Of Cat yang katanya bakal menamatkan operasinya tak lama lagi. Bukan saja saja dia nak tutup.. Tak gila orang nak tutup perniagaan mereka tanpa sebab kan?


Apa yang aku baca akibat dengki & khianat, House of cat telah di sihir & menerima banyak gangguan mistik yang menyeramkan selain jumlah pengunjung kat tempat tu semakin merosot. Bukan sahaja premis mereka di sihir malah pemiliknya juga terkena sihir tersebut. Kalau dah nama sihir ni mustahil la guna kaedah islam kan? Kaedah Islam tak dak dok buat tak ketahuan hala kat orang. Of course la Ilmu hitam yang di amalkan oleh manusia yang mensyirikkan Allah.

Secara ringkasnya House OF Cat di tubuhkan pada 2013 atas dasar minat yang sangat mendalam terhadap kucing. Bukan takat minat malah mereka mungkin antara pencinta kucing sebab semua kucing2 di jaga dengan baik & penuh kasih sayang. Sebab makin banyak kucing yang ada dari pelbagai jenis, tercetus la idea nak buka house of cat ni katanya. Maka di bukalah semua rumah bagi peminat kucing dia luar sana untuk datang bermain main & bermanja dengan kucing2 kat situ dengan bayaran masuk serendah RM5 sahaja. House of cat ni pernah mendapat liputan dari akhbar & majalah tempatan juga pernah di temuramah beberapa rancangan bual bicara televisyen malaysia. So, makin di kenalilah tempat tu membuat semakin ramai pengunjung datang. Biasa la dah keluar tv suratkhabar bagai.. maka berpusu pusu la manusia nak merasai pengalaman kat situ kan.

Tapi sejak awal oktober tahun lepas (2016) pelanggan katanya semakin berkurang. Dari 250 orang sehari & sekarang mendadak turun sehingga 3 orang jer satu hari. Ada hari tak ada langsung pengunjung. Memang agak pelik kat situ.. Jumlah pengunjung turun mendadak.. Tapi depa ni tetap fikir positif mungkin sebab persaingan so pengunjung banyak pilihan untuk pergi kemana. So depa pun atur strategi baru, perbaiki pemasaran & layanan termasuk menawarkan kad keahlian. Ada yang pelanggan tetap yang kerap datang.. seminggu sampai 3 - 4 kali datang so hubungan antara mereka pun jadi semakin akrab la.

Bermulanya kejadian aneh.. Tak lama selepas tu mereka mula menerima gangguan yang berunsur mistik. Mula2 depa nampak beberapa kelibat aneh muncul & melintas dalam premis bila menjelang tengah malam. Gangguan macam tu berterusan tapi depa anggap maybe ganggian biasa sebab sebagai umat Islam mereka pun percaya akan kewujudan makhluk ghai ni. Mereka anggap mungkin satu teguran dari Allah kepada mereka yang lalai maka mereka memperbanyakkan ibadat & membuat bacaan yassin dan solat hajat di premis setiap minggu.

Tapi semakin hari perniagaan mereka semakin merosot pun macam depa tetap tak putus asa. Bagus depa kan? Semangat juang yang patut di contohi. So depa duduk bermesyuarat untuk bincangkan apa yang perlu di perbaiki. Depa sediakan borang maklum balas untuk pelanggan tapi feedback yang di terima semua berpuasa hati & enjoy berkunjung kesitu. Kat situ mula timbul tanda tanya? Kenapa pengunjung masih merosot kalau semuanya dah pl. Sehinggalah pada suatu hari... Masa depa tengah sibuk kemas kedai. Memang rutin biasa la kan benda tu.. kemas, bersih bagai. Tetiba ada guli yang bergolek sendiri kemudian berhenti. Bila di perhatikan lama.. Guli tu bergerak lagi sendiri tapi tak di endahkan kejadian tu.

Makin lama makin banyak kejadian pelik berlaku macam barang beralih tempat dengan sendiri. Muncul bau bau busuk macam bangkai yang tak tau dari mana. Dengar bunyi2 aneh. Benda tu berlaku hampir setiap hari. Pernah berlaku tiba2 lampu kedai terpadam satu premis gelap gelita. Time tu pulak ada pelanggan memang spoil la kan.

Dari situ la bermulanya ikhtiar nak cari penyelesaian pada masalah gangguan mistik yang depa alami. dari situlah depa tahu semua tu dari perbuatan sihir. Time tu jugak semakin menjadi jadi.. staff kena rasuk hampir setiap minggu, depa pun menderita sakit. Kencing & berak berdarah. Muntah benda2 pelik macam rambut,,darah,kaca. Paling extreme malam tidur atas katil bangun tetiba depan pintu. Tu dia macam mana dia angkat tak tau la kan..Ada juga depa pi buat rawatan, perawat berjaya keluarkan paku reput berkarat. Kalau ikutkan simtom2 yang di ceritakan macam kena santau je kan.. Di samping berusaha dengan rawatan Alternatif depa tetap terus melakukan solay & berdoa semoag Allah membantu

Dalam semasa rawatan tu macam macam barang sihir di temi.. puluha jarum,kain kapan,syiling lama,kain kuning. Sepanjang rawatan banyak kali jugak depa terpaksa cari bantuan baru. Ada yang datang sekali, esok tu dah tak dapat tolong lagi suruh cari orang lain. Ada yang tak putus asa nak tolong tapi akhirnya terpaksa mengalah. Ada yang nampak kesan tapi sekejab jer.. tahan la sehari dua. Selepas 3 hari katanya, gangguan tu akan semakin menjadi jadi & lebih teruk. Pernah berlaku.. rak buku yang selama ni kukuh penuh dengan buku2 agama termasuk yassin secara tiba2 tumbang dengan sendirinya.

Yang lebih memburukkan keadaan pelanggan mengadu & marah sebab nampak kedai asyik tutup sedangkan mereka membuat pernigaan seperti biasa. Ada juga pelanggan yang dah beli tiket & Masuk tapi keluar balik & minta balik duit tiket. Bukan sekali tapi banyak kali berlaku perkata yang sama. Di samping tu penyakit yang mereka terkena juga teruk. Rawatan Islam pun depa cuba. Semua pusat rawatan Islam yang depa tau, depa try minta bantuan. Macam2 keadaan depa lalui semasa di bacakan Ruqyah.. meraung, melalak, mengelupur. tetap depa tak putus asa berikhtiar. Pengsan dengan tiba2 tu macam dah jadi perkara biasa. Duit tak payah nak tanya la.. mana ada benda free zaman sekarang beb! Beribu tu wajib habis tapi tetap depa tak kisah & tidak putus asa sebab sayang dengan perniagaan & kucing2 depa tu

Dekat 7 bulan benda tu berlaku, depa hanya mampu berserah kepada Allah. Sihir yang di buat kat premis nampak semaki baik & sihir yang di kenakan kat mereka pun nampak ada perubahan positif cuma pelanggan masih kurang. Orang kata kesan sihir ni memang boleh jadi pemusnah.. sebab sihir depa hilang kawan & keluarga pun tak sempat nak jenguk

Akhirnya Mei 2017.. bulan ni la kan selepas berbincang & tanya pendapat beberapa orang, so depa decide nak hentikan operasi. Sayang tu katanya memang sayang tapi nak buat macam mana maybe tu yang terbaik. Berhenti bukan mengalah tapi depa kata nak berehat.. kucing2 tu katanya depa akan jaga selagi mampu

Mei 2017, setelah berbincang dan tanya pandangan beberapa mereka yang dalam kelompok ahlinya. Kami berniat untuk berhenti beroperasi. Ya, memang kami sayang House Of Cat. Kami tutup bukanlah sebab kami putus asa dan mengalah. Tetapi sebenarnya kami mahu berehat. Kami sayang kucing kucing. Kami akan jaga semampu yang boleh.

Post asal boleh baca kat sini

tak payah kita pertikai atau membuat spekulasi apa2 atas apa yang berlaku.. Sihir ni memang wujud selagi manusia masih ada sifat dengki & menggunakan cara syirik & khurafat untuk menjatuhkan orang lain. So, tak payah rasa urban cakap tak percaya dengan sihir sihir ni. Yang tak percaya wujudnya sihir tu la paling tak ada knowledge hehehehe

Moral of the story.. Moga kisah ni kita jadikan pengajaran. Memang semua berlaku dengan izin Allah & kepada Allah juga kita perlu mohon perlindungan & pertolongan.

1 comment:

  1. Sama situasi mcm Meowning Cafe kat Cheras pun kena sihir jg. Kedai buka tp org nk dtg nmpk kedai tutup.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *