PENSIL WARNA YANG KUALITI ALA ALA FABER CASTLE TAPI MURAH

3/24/2018 03:59:00 PM Suria Lekatlekit 2 Comments

PENSIL WARNA YANG KUALITI ALA ALA FABER CASTLE TAPI MURAH. Den dulu masa mula2 nak ajar budak shahila menulis & mewarna kerek jugak la. Fabber Castle bagai.. paling2 Luna katanya. Tapi lumrah budak budak ni.. Menyampah tau beli mahal mahal dia campak merata rata kemudian hilang khabar berita. Lepas tu malas dah nak beli yang brand beli yang kat kedai serbaneka.. ada yang warna dia tak terang, ada yang warna terang elok dah tapi kayu dia mereput. sikit2 patah.. bila asah sampai kontot asyik patah jer warnanya.

Tapi ada satu brand ni.. Tak la kategori branded punya alat tulis dia.. Secara tak sengaja terbeli kat Mr DIY.. brand Yalong. Made in china.. Al kisahnya mula2 beli pensil warna dia. Tak expect la harga & brand dia tu sama kualiti macam brand2 mahal & terkenal sejak turun temurun macam LUNA semua tu.. Just rasa cukup la untuk budak shahila improve skill mewarna dia kat rumah ni. Sebab kat tadika pihak sekolah dah sediakan semua. Bila nak buat homework kat rumah ni kena juga ada alat tulis & pensil warna kan.. takkan la nak angkut alat tulis kat sekolah pulak. Melampau sangat la.. Satgi murid tak kena rotan, parents pulak kena rotan kan.


Macam biasa la.. Mak shahila ni spesis over excited... Dia beli untuk anak tapi dia yang test dulu. Tak sangka pulak warna dia memang terang.. Ala2 faber castle gitu. Sebab saya pernah belikan pensil warna faber Castle untuk anak saya sebelum ni. So saya boleh gambarkan kualiti pensil warna Yalong ni pun lebih kurang macam faber castle walau tak la 100% sama kualiti dia. Pensil dia pun tak mereput. Warna dia terang memang susah nak patah. Standard budak2 kalau mewarna selagi dia boleh tekan pensil warna tu tahap maksima.. dia push sampai level akhir.. Tapi brand Yalong punya pensil warna ni.. memang sado giler tak patah. warna dia pun tak cepat habis... Memang sesuai sangat untuk kegunaan anak anak kita. harga dia pun bukan mahal. 12 batang pensil warna RM4. (ada sen sen belakang tu dah lupa).


Selepas dah macam best je dengan kualiti pensil warna dia.. Saya try pulak beli pensil dia. Design pensil dia ni cecantik jugak. Jenis mata halus tapi terang. Pensil dia pun tak mudah patah & kayu dia tak reput. Memang sangat rekemen bagi parents yang nak cari alat tulis berkualiti tapi dengan harga yang murah.. try beli jenama Yalong ni..


Kat tempat lain tu tak sure ada jual ke tak.. Tapi saya cuma nampak di jual kat Mr DIY jer untuk brand ni. Memang berbaloi baloi sangat. Saya pernah tulis review tak berbayar kat IG & link ke FB pasal brand ni.. ada yang tergoda kan dengan review saya maka depa pun berpusu pusu la ke Mr DIY.. Seperti yang saya kata.. memang saya tak tipu. Brand ni memang puas hati korang beli.


Ni pun bukan review berbayar.. cuma sekadar berkongsi jer. Almaklum la sekarang ni zaman semuanya mahal, so ramai parents cuba lakukan penjimatan. Dari guna alat tulis yang branded mungkin mereka mula survey yang brand murah - murah. Jadi maybe ini membantu anda semua mencari alat tulis yang murah tapi kualiti dia agak baik. tak semua yang murah tu tak berkualiti ye dak.


Jadi kalau nak cari alat tulis & pensil warna murah.. Boleh ler try brand Yalong ni kalau hangpa jenis tak kisah pasal brand la kan.. Manatau budak2 sekarang pun demand boleh tahan. Dia nak semuanya branded satgi boleh berlagak dengan kawan kawan kat sekolah. kekekkee.. tapi kalau anak hangpa macam anak den dari awal ajar membeli kedai2 serbaneka, kedai borong & Mr DIY memang dia tak kenal sangat Toy 'R' Us bagai.. dari mainan sampai alat tulis kebanyakkan Mr DIY je la sampai dia boleh jadi macam tersampuk kalau keluar tak singgah Mr DIY. See.. very da MR DIY anak den ni tau. kekekeke

2 comments:

  1. menarik ni..brand tak famous tapi kualiti ok...

    ReplyDelete
  2. Jenama FABER CASTLE ni dah lama wujud di pasaran. Kualitinya memang dapat penjaminan.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com