MAE MAYBANK TAK PATUH SYARIAH? MEH BACA DULU YER

3/10/2019 10:35:00 AM Suria Lekatlekit 4 Comments

MAE MAYBANK TAK PATUH SYARIAH? MEH BACA DULU YER. Sekarang tengah viral Aplikasi MAE dari maybank2u application ni. Alah.. Dia sama je macam E-Wallet juga cuma MAE ni boleh kumpul earning dengan bermain game yang di sediakan. Terjebak juga register MAE ni tapi haram tak ada earning dok tunggu nak loading games tak lepas jer..


Bagi yang nak try MAE ni boleh install Aplikasi Maybank dekat enpon memasing. Tapi kena ada account maybank la. Takde macam mana nak register MAE ni. Lepas tu Follow tutorial kat bawah

1) download MAE kat Maybank2u
2) main game ni, untuk first timer, masukkan referral code "nba08283" untuk berpeluang main game
3) jangan tekan bom. Tekan duit dan diamond sahaja
4) share referral code korang untuk dapat chance main lagi
5) reward korang boleh ditunaikan.

Sumber : Khairul Yoi

Tapi tadi terbaca pulak perkongsian dari Afyan Mat Rawi pasal Aplikasi MAE ni.. Mula mula cuak juga bila baca tajuk kan? Tapi tu la kita ta boleh nak judge sesuatu dari tajuk kena baca sampai ke titik noktah terakhir baru boleh buat kesimpulan & keputusan.

Untuk artikel penuh boleh baca di : MAE: Patuh Syariah atau Tidak?
Kesimpulannya 
Kita tunggu kata putus dari Maybank Islamic terlebih dahulu sebelum membuat tindakan selanjutnya.

Jika ia tidak patuh syariah, wang yang ada itu kita salurkan kepada Baitul Mal dan tutup akaun. Tapi jika ia tidak ada isu syariah, kita main sampai lebam.
Panjangkan perkara ini kepada rakan-rakan lain supaya kita semua berhati-hati.

Afyan Mat Rawi
INFAQ Consultancy
Semoga dengan penjelasan dari saudara Afyan Mat Rawi ni kita boleh membuat penilaian & keputusan. Tiada paksaan atau halangan. Semua berbalik kepada diri sendiri. Saya sebagai blogger cuma memanjangkan sahaja perkara ni tiada niat menjatuhkan atau merosakkan reputasi mana mana pihak atau organisasi. 

4 comments:

  1. Minn nak btulkan sikitt😂klau Kita x de account Maybank Pon boleh je..MAYBANK EVERYTIME ANYONE 😜

    ReplyDelete
  2. belum terjebak lagi setakat ni...sbb saya dan game ni...tak jadi kerja nnt

    ReplyDelete
  3. saya baru terjebak td.. dapat 9sen.. hehe

    ReplyDelete
  4. saya tak pandai main game sangat..mungkin tak akan terpengaruh kot

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com