AKHIRNYA BILLBOARD YANG MENJADI VIRAL DI TURUNKAN MAJLIS PERBANDARAN SELAYANG

12/17/2020 12:45:00 PM suria lekatlekit 1 Comments

AKHIRNYA BILLBOARD YANG MENJADI VIRAL DI TURUNKAN MAJLIS PERBANDARAN SELAYANG. Dalam minggu ni antara isu hangat yang menjadi viral adalah isu produk produk kesihatan dengan papan tanda iklan yang berunsur double meaning. Macam mana nak cakap.. yang ada unsur seksualiti lah senang.

Ada beberapa aktivis di media sosial bangkit menuntut tindakan terhadap billboard yang membuat iklan macam tu. 

Ramai menyokong supaya iklan iklan sebegitu tak di benarkan untuk di paparkan secara umum pada billboard besar di tepi jalan. Selain memberi moral yang tidak baik ia boleh memberi pengaruh kepada remaja & kanak kanak. 

Tidak mahu perkara begini menjadi normal dalam masyarakat mereka bangkit bersuara melawan sebarang normalisasi kelucahan dan meminta pihak sepatutnya untuk campur tangan & mengambil tindakan sewajarnya.

Erkk..kenapa tetiba den tulis macam laporan berita ni. Kekekeke. Sekali sekala apa salahnya.

So hari ni ternampak satu perkongsian di laman facebook page Akhi Fairuz Al-Jengkawi salah satu billboard besar di tepi jalan telah di turunkan oleh pihak majlis perbandaran selayang.

Alhamdulillah.. at least ada juga tindakan dari tak ada. Biarpun produk & iklan iklan macam ni masih berleluasa di media sosial & di anggap tidak salah bagi mereka tapi dengan tindakan macam ni hope pihak yang terlibat dapat memperbetulkan apa yang di lihat tidak baik untuk masyarakat.

Memang tak sedap juga bila kita lalu tepi highway penuh billboard besar besar dengan iklan double meaning kemudian anak anak baca & tanya apa maksudnya. Serba salah kita nak jawab. 

Moral of the story.. Apa usaha yang baik kita support even kita pun tak baik mana. Kalaupun bukan untuk kita tapi untuk generasi anak anak kita. 

1 comment:

  1. jadilah founder product yang bertanggungjawab kan, tak malu ke diorang ni..haih

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Review berbayar dan harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com