AWAS! JANGAN GUNA 2 JENAMA TEST KIT COVID-19 INI

4/12/2022 12:48:00 PM suria lekatlekit 0 Comments

AWAS! JANGAN GUNA 2 JENAMA TEST KIT COVID-19 INI. Dah masuk tahun ketiga kita hidup dengan virus covid-19 ni. Yang masih covirgin (belum di jangkiti covid) Alhamdulillah la. Anda mampu bertahan dari di jangkiti. Yang mana dah masuk kategori covijan (covid janda) dengan covidud (covid duda) tu jadikan pengalaman di jangkiti tu untuk anda berhati hati dalam urusan seharian agar dapat berusaha untuk di jangkiti lagi. 
Tapi melihat trend varian omicron sekarang dah ada omicron XE yang di kesan sudah berada di Thailand.. ramai yang kecundang. Setiap hari kalau kat news feed facebook ada sahaja yang update positif covid. Sangat mudah berjangkit varian baru ni. Jadi nak tak nak kita terpaksa biasakan diri hidup dengan adanya covid.

Semenjak wujudnya virus covid-19 ,yang menyerang dunia pemakaian mask dan sekarang test kit covid untuk ujian kendiri dah jadi macam satu keperluan. Maka muncul la bermacam macam jenama test kit covid di pasaran.  Yang penting beli yang ada kelulusan kkm atau MDA.

Hari ni terbaca di Facebook page rasmi kkm dua jenis test kit covid di batalkan oleh MDA dan kementerian kesihatan Malaysia menasihatkan agar pengguna tidak menggunakan dua jenis test kit covid ini.

 
Dua jenama yang di batalkan MDA itu adalah dari jenama Deepblue, INNOVAC TECHNOLOGY SDN BHD dan Wizbiotech, CONAN MEDICAL TECHNOLOGY BERHAD. Kedua dua jenama ini di kilangkan di China.

Jadi pengguna di luar sana berhati hati memilih test kit covid. Elakan yangtiada kelulusan MDA atau yang telah di batalkan atas faktor keselamatan. 

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Review berbayar dan harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com