KANAK2 TAHUN YANG DI BUNUH TIDAK DI LIWAT DAN DI ROGOL

23.1.14 Suria Lekatlekit 7 Comments

Berita yang paling stress minggu ni aku baca adalah berita kematian kanak kanak perempuan 2 tahun di Paka, terengganu tu. Mana taknya.. satu sebab dia budak kecik, kedua dia sebaya anak aku & anak aku pun gugirl jugak kedua sebab bila aku baca perkembangan berita ni aku detect kecuaian ni dari mak dia jugak even banyak versi cerita ni. Mula2 kata mak dia tinggal dalam kereta pi jumpa kawan kat restoran.. kemudian cerita tu kononnya cuma laporan palsu sebenarnya mak dia bagi anak dia pada suspect untuk bawak gi jenjalan sedang suspect tu seorang penangih dadah. Tak kira version mana betul tetap mak dia amik mudah soal keselamatan anak dia.

Yang mana dok ghairah share gambar mayat budak ni hentikan yer. Aku yang tengok pun jadi tertekan apatah lagi keluarga mangsa.Hormati perasaan orang lain sama jangan hanya kejar rating je. Sumber sozcyili.blogspot.com

Version pertama cerita ni konon kanak2 malang ni di liwat & di rogol sebelum di bunuh.. tapi berita terkini yang den baca kat berita harian online hasil bedah siasat menunjukkan tiada kesan penderaan seksual pada mangsa. Bermakna takde kesan dia di rogol & di liwat.. Cuma laporan tu belum di sahkan secara rasmi la. Masih menunggu laporan rasmi bedah siasat. Tapi tetap sapa yang bunuh budak tu takde perikemanusiaan atas apa alasan sekalipun. Kalau ko rasa tak puas hati dengan ahli keluarga dia.. kenapa budak kecik jadi mangsa. Ke kau memang tak puas hati dengan budak kecik tu?? Kalau kau tak puas hati dengan budak kecik tu sampai berbunuh bagai kau memang terencat & mental problem la.


Dengan siapa atau dimana2 sekarang ni dah takde zon selamat cuma apa yang kita mampu buat berhati hati & kena overprotect anak2 kita di samping memohon perlindungan dari Allah. Dari sekecil2 anak hingga sebesar2 bapak sekarang ni orang sanggup bunuh memang manusia dengan syaitan dah takde beza. Tak perlu kau pergi join aktiviti paranormal nak tengok jin & syaitan.. di kalangan manusia pun dah ada.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

7 comments:

  1. salam mummy lala..
    ttp jgk rasa marah sbb dia meninggal kena bunuh.. grrr

    ReplyDelete
  2. sapa yg x marah bila baca citer2 mcmni?... nak dpt anak pun bukannye senang...

    ReplyDelete
  3. Sedih sangat. Smoga kita dan anak² sentiasa dibawah lindunganNYA.

    ReplyDelete
  4. Kalau dah pening dgn dadah semua benda jadi best termasuk bunuh orang. Sebagai ibu yang ada anak perempuan juga hati akak memang tersentuh...

    ReplyDelete
  5. tak paham..untuk apa budak sekecil itu dibunuh..nak cam penculik pun tak reti lagi

    ReplyDelete
  6. ni beriat dekat msia ni pun satu hal
    sorang ckp ni, yg sorg ckp ni
    mana satu ntah yang betul
    mlm tadi buletin utama kata kena rogol n liwat
    ceh, tertipu!

    apapun, dia hanya seorang budak
    tak layak diperlakukan begitu
    walau camne pun salah dia

    saya tak tengok gambar tu
    takut! sebab terbayang anak sendiri

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!