BAU SPAGHETTI BOLOGNESE BOLEH MENAIKAN NAFSU

30.1.15 Suria Lekatlekit 11 Comments

Amboi tajuk entri ghairah sangat kan. Mesti terbeliak bijik mata engkorang semua baca kan. Betul ke bau spaghetti bolognese ni boleh menaikkan nafsu? Yer.. tu aku akui memang boleh menaikkan nafsu bau spaghetti bolognese sebab aku sendiri pun terasa macam tu bila terbau spaghetti bolognese ni..


Tapi korang jangan la fikir nafsu syahwat sangat tau.. Amboi asal sebut nafsu jer semua fikir atas katil kan? hahahaha..  Yang aku nak cerita ni pasal nafsu aku je. Aku memang kalau terbau jer spaghetti bolognese.. terus naik nafsu makan even dah kenyang pun. Aku tak tau la.. kenapa bau masam2 sos tomato yang di campur bau ayam, bawang, bawang putih, cendawan butang seolah2 menaikkan nafsu serakah selera aku hahahaha..

Tekak italy sangat kononnya.. hahahaha. Aku tak tau sejak bila aku suka makan spaghetti tapi first time makan spaghetti kat pizza hut kulim tak silap cabonara.. serius tak masuk langsung dengan tekak aku sampai aku tinggalkan memo atas meja cakap spaghetti pizza hut tak sedap langsung. lepas tu aku usya dari luar tengok budak pompuan pizza hut maki2 sebab memo tu. Tacing sungguh dia dengan memo aku kata spaghetti cabonara tu tak sedap.

Sampai la aku makan lagi spaghetti kat pizza hut jugak kat kota damansara kot kalau tak silap. Makan spaghetti bolognese tapi arabic version tak ingat nama betul dia. Baru la aku nikmati spaghetti tu.. sampai la sekarang. Kira tersenarai sebagai makanan peberet aku jugak la. Dan sekarang kalau setiap kali terbau spaghetti bolognese aku macam kucing nak mengawan jer rasa.. lagi tak dapat lagi tu telan air liur. Mujur la spaghetti bolognese benda senang je nak masak kan.. So, aku lebih suka masak sendiri.

Itulah kisah bagaimana spaghetti menaikkan nafsu aku... Nafsu makan jer. Korang je fikir lebih2 baca tajuk. hahahaha... sebab apa tajuk2 aku semua bergimik. Sebab cara ni je nak tengok mentaliti manusia yang menilai dari tajuk entri. Ada yang suka buat spekulasi dari tajuk tanpa baca isi kandungan. Biar depa termalu sendiri bila tuduhan tersasar.

11 comments:

  1. fuh....sedap jugak spaghetti bolognese tu...

    ReplyDelete
  2. fuhhhhh...sampai sini baunya...hehehehe

    ReplyDelete
  3. sedapnyaaaa....kak mieja nak tirulah menu ptg nie:)

    ReplyDelete
  4. Kan.... aku kalau ada serbuk cheese tu... kasik taboq... perghhh gerenti bereh !

    ReplyDelete
  5. Akk suka hat putih tu sis.carbonara.ank2 akk suka mkn yg merah mcm sis suka ni.blh gang

    ReplyDelete
  6. Ok..akak kalau yang merah2 ada sos ni memang tolak tepi la..kalau spaghetti pucat2 tu baru akak suka..heheh

    ReplyDelete
  7. Wow....dah lama tak masak spaghetti....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!