DAPAT RM20 DARI 8SHARE HANYA KERANA NAK JADI SPAGHETTI

27.1.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Aku cuma cakap aku nak jadi spaghetti jer.. sebab spagheti ni sedap & senang di masak. Tup tup.. arini 8share bagitau dia dah transfer duit kat account 8share aku hanya sebab aku kata aku nak jadi spaghetti jer. Mesti ramai yang nak tau kan.. kenapa 8share tetiba bagi aku duit? Meh sini nak story..

Alkisah tersebutlah kisah.... Pada suatu hari aku terlihat satu contest simple dari 8share bertajuk #ifyouwere...  Sebab ada gambar masakan aku sendiri maka tak pernah2 aku join apa2 contest 8share tetiba jadi buang tebiat pulak nak join. Tak sangka pulak aku orang pertama yang join kan... So aku pun guna la pic spaghetti aku masak tu sebagai taruhan dengan caption...

 Sebab nak follow Instagram den boleh la follow @lalalekatlekit

kalau aku diberi pilihan nak jadi makanan apa aku nak jadi spagheti sebab spagheti sedap & senang dimasak.macam hidup kita tak semua perkara yang mengembirakan tu susah untuk dibuat.kadang2 yang simple itu lebih membuatkan kita enjoy menikmatinya. @8share #8ifyouwere #lekatlekitstory #contest8share 

Hari ni bukan 8share nak semak iklan2 baru dapat mesej yang mengumumkan aku antara salah seorang pemenang contest #ifyouwere maka bertambah la earning aku hari ni RM20..



Ingat senang ke nak jana RM20. satu clik 20sen kira la sendiri kalau RM20 berapa clik aku kena dapat.. So, syukur rezeki jugak tu. Campur earning yang sebelum ni dah boleh cashout la tapi biarlah dulu dia beranak pinak. Konsep aku cashout mesti melebihi 3 angka setiap bulan. Ni tak sampai tarikh cashout lagi sempat lagi nak menabung. Yang penting kena usaha.. Takde jalan mudah nak dapat duit.

kalau korang nak cari side income dengan 8share boleh refer tutorial ni 8share

4 comments:

  1. Congratulation Kak Suria ! RM20 tu sesak jugak laa kalau nak kejar dengan berblogging tu... rezeki ... alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. Tahniah, Suria! Betul tu RM20 pun duit juga tau. Bukan senang-senang orang nak lanting kat kita tak tentu pasal. Kalau nak harapkan klik iklan, mahu bertambah umur pun belum tentu dapat RM20 :)

    ReplyDelete
  3. wah... menyesal juga xbuka 8share. huhu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!