INI SEMUA SALAH TANAKA WHITE NIGHT CREAM BIO ESSENCE

26.1.15 Suria Lekatlekit 33 Comments

Inilah akibat kulit dayang senandung berangan nak jadi kulit macam emma maembong.. Angan2 sampai ke langit ke tujuh padahal tinggi hanya 140cm katanya. Takpe even tak tinggi angan2 kena tinggi baru boleh terbang ke langit biru katanya even tak boleh cecah sampai langit ke tujuh sekalipun.

Akibat berangan tahap minah jenin ni maka aku pun obses nak putih.. nak kulit licin.. nak gebu gebas macam cik mat gebu dapur tanpa sempadan. So apa yang boleh bantu masalah kulit aku yang subur dengan bunga2 cinta ni.. Aku try la. Sebab aku pernah guna bird nest night cream bio essence & tak bagi effect ngeri sangat kat kulit muka aku.. maka dengan yakinnya aku beli Tanaka White double whitening renewal night cream bio essence walhal mula2 tu sekadar nak cari pelembab jer. Dasar perempuan kan.. pantang nampak perkataan sales terus tergugat Iman. hahahaha

kalau gambar yang ada watermark aku tu aku snap sendiri yer bukan ambil dari google

 Maka beli la sebekas Tanaka White double whitening renewal night cream bio essence ni dengan harga selepas diskaun RM48++ tanpa rasa bersalah atau curiga walau sebesar taik hidung pun.. balik tu dengan rakus ku tenyeh muka aku dengan tanaka white sambil berangan muka aku seputih pengasas produk Qu puteh. Hasilnya selepas seminggu menyemai impian bersama Tanaka White double whitening renewal night cream bio essence...

 terpaksa tutup mata sebab aku taknak rasa bersalah kalau ada yang histeria tengok rupa makhluk separa misteri & seram ni hahahaha... alasan sangat tau! Walau takde la seputih putih melati tapi ada perbezaan la selepas seminggu guna. Tak kusam sangat la kulit aku yang pernah menjadi mangsa produk ni hahahaha. Baru aku perasan aku semakin hitam berbanding dulu.. kenapa ekk? sebab main laut kat PD ke? kekekeke

Aku rasa aku sekarang bukan lagi aku yang dulu. Dulu ku rentung sekarang dah terang. Semua ni salah Tanaka White double whitening renewal night cream bio essence. Hahahaha... dasar tak kenang budi. Bagi hasil yang baik pun tetap nak salahkan produk jugak.

Memang aku perasan kecerahan even tak sampai level emma maembong lagi tapi putih sikit la berbanding bontot kuali kan? Aku pun kulit bukan la putih sangat kan. Ok la tu baru seminggu guna dah nampak hasil.. ni kalau istiqomah habiskan sebekas mana tau tetiba jenjalan kat luar orang panggil emma maembong pulak kan. kekekekeke

Cream ni tak berminyak.. tak mengeringkan kulit & berfungsi sebagai pelembab jugak selain mencerahkan kulit & merawat kulit semasa tidur. Sapa nak try boleh la try.. harga tengah sales ni rembat la sampai gol sebelum harga kembali kepangkal jalan. kekekekeke

P/s : siang aku pakai aloe vera gel untuk merawat masalah jerawat seketoi dua ni..  kulit aku sensitif jiran renovate rumah pun aku effect bukan muka je tangan pun jadi gatal2.

33 comments:

  1. wow... bio essence product dia mmg bgus...

    ReplyDelete
  2. Tunggu produk yang akak guna sekarang habis dulu..nanti akak cari mendalah ni pulak..heheh

    ReplyDelete
  3. waaa...kira berjaya dah ni kan...so kena setia ngan tanaka ni eh Suria...jangan tukar2 dah....

    ReplyDelete
  4. Ooohhh...boleh tahan produk nie....

    ReplyDelete
  5. moisturiser sedia ada ni dh nak abis.. gedik nak tukar produk lain plak ni.. ahhahaa

    ReplyDelete
  6. Apa? Bird Nest Bio Essence tu tak bagus? Habis akak nak buat apa dengan hasil rembatan semalam tu? Satu set Suria akak beli..... takkan akak nak sembunyi baling belakang dalam kereta sport akak tu jerk? Huaaaaa.....

    Nanti esok akak pi Watson lagi, akak beli Tanaka White pulak. Kalau dengan Emma Maembong pun akak kalah, akak cari Suria dulu. Hahaha!

    ReplyDelete
  7. erkk.. saya silap tulis ke akak silap baca ni. saya pernah guna bird nest memang elok je kulit xde effect ngeri pun.. malah puas hati. Mummydearie sila guna jgn campak belakang almari yer

    ReplyDelete
  8. Oh alah.... silap pemahaman. Itulah baca lagi laju-laju MD....

    Ingatkan 'tak bagi effect ngeri' tu maksudnya effectnya biasa-biasa jerk. Takdalah hari ni pakai esok kulit terus jadi macam Emma Maembong. Rupanya tak mendatangkan keburukan pada kulit ya.... Hahaha...Huhuhu..... Okeylah, nanti akak keluarkan set tu dari dalam kereta :)

    ReplyDelete
  9. sy nk tumpang mencelah....sbnarnya bio essence ni ok sgt..tpi sy ni jnis yg cepat sgt TERPENGARUH dengan muka2 testimoni skin care yg melambak giler kt psran skrg...mnyesal bli..pdhl bio essence tanaka white still ada lg..lpas ni sy akn truskn guna bio essence tanaka white...cewwaahhh...wlpon mahal..sgt jimat!! berbanding skincare yg boleh crhkan kulit dlm masa 1 mnggu...tp lpas 1 bulan...bad effect..

    ReplyDelete
  10. banyak sangat review bio-essence kat sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sememangnya saya guna produk ni & sememangnya produk ni sangat serasi dengan kulit saya.. apa yang baik kita share dengan orang lain

      Delete
  11. Sis boleh share x gmbr aloe vera gel yg sis guna? Terlalu byk jenis..

    ReplyDelete
  12. Salam. Hi smua yg ada di dini. Sy sgt teruja dgn feedback smua tntg bio essence ni. Kbtln tgh memikir apa prdk nk try tuk kulit, basically xde lh mslh sgt. Tp risau ngk jrgat yg dh mula aktif membiak di muka ni. Adakah rangkaian bio essence snail repair tu sesuai tuk mslh jrgt? Tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i penah kerja dengan bio essence... snail tu untuk hilangkan parut dan and untuk hilangkan muka berminyak dan parut2 jerawat. Klo u nak hilangkan jeragat baik pakai snail anti reckles cream, untuk sin care baik u pakai mostuirzer dan serum tanaka tu bagus untuk kulit yang kusam, dan boleh kurangkan jeragat tu

      Delete
  13. saya nak let go bio essence snail repair..serum n krim..dah pkai sikit

    ReplyDelete
  14. Nursyaidatul akmal,awk.nk.letgo berapa? Wasap sy 0146260654

    ReplyDelete
  15. bru nk try beli..dh guna bio gold..biasa jer jd lembap jerrr..

    ReplyDelete
  16. kite pon nk komen gak aci x.. hehe.. memang puas hati sangat2 dengan bio-essence tanaka white.. za pakai cleanser + serum je.. now nk try day cream + night cream pulak.. sbb rasanye, night cream paling penting kan.. hehe..

    ReplyDelete
  17. hi..saya pun dulu pakai bio essence tanaka white..pakai trial je pun nampak perubahan..tapi bila serum, krim siang n malam abis..menggatal try produk lain..pastu menyesal..haha..skang ni try balik tanaka white..

    ReplyDelete
  18. antara bio essence tanaka white dgn bird's nest...mana lagi yang paling bagus? sbb kulit saya dah putih...cuma saya nak hilangakn bintik2 hitam di muka ni...

    ReplyDelete
  19. Meskipun lelaki saya jugak pengguna bio essence gold dan night cream tanaka white😊..
    Memang terbaik..

    ReplyDelete
  20. Cleanser dan advancer bio esssence bird nest mmg superb... pakai utk jangkamasa pjg, wajahku dr kaler koko dah bertukar koko muda... hahahaha.. soon nk try tanaka night cream pulak..

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Sis suria...akak nak advice sikit from u..akak baru guna facial cream bio essence yg 24k gold...kulit akak jenis kusam n ada parut2..kadang2 jerawat tumbuh sebiji2...pmdpt awak produk bio essence yg mane akak ptt cube dulu...tq sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try guna siri Bio Snail dulu. sebab yang masalah jerawat & parut memang lebih sesuai guna snail repair

      Delete
  23. Mksd suria..utk facial cream pun guna produk snail juga? Sekarang ni utk krim n serum akak guna product malaysia je..so stop dulu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dulu guna snail cream. tapi kalau nak lebih cepat kesan guna serum & cream.. lagi bagus. sekarang ni pun Bio Essence ada scar serum tak silap. Haritu saya nampak ada jual kat Guardian. Maybe baru lagi. Setakat ni produk bio essence saya guna campur dengan produk lain. macam cleanser saya tak pakai bio essence tapi cream, serum memang dari produk bio essence

      Delete
  24. Facial cream tu continue dulu ke? Tq sis

    ReplyDelete
  25. Mcm sy dah try pakai bio essence snail tu.tp br 4 hari.yg pelik makin bnyk pulak naik jerawat.apa tak sesuai ngan sy atau dia bersihkan dulu muka tu.tolong sy

    ReplyDelete
  26. Aslm.....sy nak letgo 1set bio essence snail.minat wassap sy 0122808820

    ReplyDelete
  27. Saya pun nk cuba pkai produk ni stu set sbb skrg ni I just pkai toner dia n night cream je and kesan dia yup cerah skit dh kulit tk kusam brbndg dlu dhla glp plus kusam haih tk llu tgk diri sndiri kt crmin..mak pun tgur kulit dh tk kusam and bila blik skola tk brapa gelap mcm dlu.. now road to sve money nk bli stu set pulak.. nk try cleanser dia!! Cnt wait

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam...sy nk letgo day cream+night cream tanaka white..belom buka pun lagi.still dlm kotak..harga boleh runding lagi..sbb nk letgo kulit x sesuai..wassap sy 0122744854

      Delete
  28. assalammualaikum.. saya nk tya,, sya bru stop TATI, then kemarin bru sya try Bio essence ni.. tapi mcm naik bintik2 byk laa.. kenapa ea? sbb dy nk buang kimia2 kat kulit muka ka cmna.. huhuuu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!