MAKI & MENCARUT GUNA BAHASA SAINTIFIK

15.1.15 Suria Lekatlekit 7 Comments

Nak mencarut pun guna bahasa sains katanya. Ni maybe kategori pemaki & pencarut yang educated sikit kot.. kategori orang tak educated dengan golongan educated tak sama ke? Tak sama... sapa kata sama. Yang tak berapa pandai dia mencarut direct to the point jer. Sebut sebijik perkataan carut tu. Bahasa carut dia pun mudah di fahami oleh semua orang sebab dia guna bahasa pasar jer yang orang guna seharian tapi yang educated ni lain sikit cara dia nak maki hamun dengan perkataan carut... Kalau tak belajar sains maybe tak faham apa yang di carutkan tu. Tak caya? meh sini nak tunjuk contoh

Sumber google

Pagi tadi dapat komen dari Anonymous kat satu entri ni... nak gelak pun ada even aku faham la apa yang dia tulis tu sebenarnya nak maki hamun & mencarut tapi guna istilah2 sains jadi nampak macam berilmiah la sikit carutan dia. Tak nampak macam maki hamun sangat even komen dia sebenarnya kategori maki & carut jugak. Nak tau macam mana gaya komen dia.. tengok kat bawah ni


 Even kau guna bahasa saintifik pun Anon tetap komen ko tak approve kat entri tu tapi di canang kat entri ni hahahahaha

Amboi kemain kan? mencarut pun guna bahasa saintifik gitu. Bila terlebih bijak beginilah hasilnya. Moral of the story tak kira kau guna istilah apapun untuk mencarut & memaki tetap tak elok di pratikkan.

7 comments:

  1. kah kah kah.. ini lawakkkkk sangat lawaaaakkk

    ReplyDelete
  2. hahahaha.. kelakar pulak komen dia.. advance sangat.. kalau publish memg jadi bahan makian jugak nanti kan..huhu

    ReplyDelete
  3. heheheh..tak sia2 bagi sekolah tinggi2 nih..ahahha

    ReplyDelete
  4. Pertama kali saya dengar orang mencarut guna istilah saintifik.

    ReplyDelete
  5. Okey, understood! Tak kiralah mencarut guna bahasa saintifik ke bahasa Sanskrit ke, tetap tergolong dalam mencarut juga. So, wa tak rasa itu orang berakal bila mengomen :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *