RAHSIA YANG ORANG TAK TAHU TENTANG PENCUCI MUKA SNAIL BIO ESSENCE

28.1.15 Suria Lekatlekit 11 Comments

Sumpah aku sendiri pun tak tahu pasal ni dulu. Tak pernah terbaca kat mana2 pun pasal ni. Tak pernah nampak sapa2 pun cerita kan pasal ni. Dah beli & dah guna baru aku tahu pasal ni.. Pasal pencuci muka Bio energy Snail skin repair Bio essence yang baru2 ni aku beli. Kalau korang nak tahu apa rahsia yang telah terbongkar tentang pencuci muka snail bio essence ni sila jangan skip pembacaan hokay..

Pencuci muka yang tinggi. Yang pendek botol putih tu pelembab yer. Gambar ni bukti aku beli hokay hahahaha

Aku beli pencuci muka snail ni hari sabtu haritu. Kiranya baru 3 hari la aku guna pencuci muka ni. Yelah.. gedebuk gedebak orang dok cerita produk berasaskan lendir siput babi ni bagus sangat untuk kecantikkan kulit.. perempuan mana boleh tahan kan. Nak2 perempuan yang tak berapa cantik macam aku ni. Memang dengan niat nak cantik & nak pulihkan kulit yang bermasalah maka aku teruja nak guna.

Baru2 ni jiran pulak renovate rumah.. alergik pulak aku maybe pasal habuk2 kecil yang berterbangan. Habis gatal2 dua2 belah tangan aku. termasuk muka aku rasa merenyam jer. Ubat gatal dah makan.. krim gatal dah sapu.. dekat seminggu takde jugak perubahan. Naik bintik2 merah. Bila garu jadi luka la kan.. Dah abis idea ni.. tak tau nak buat apa.. tetiba Masa mandi lepas cuci muka lebihan buih pencuci muka kat tangan tu aku sental la tempat gatal2 tu...  Nak tau apa jadi?? Ni suspend sikit la.. Korang pun tak sangka apa akan berlaku..

Esoknya tempat yang tumbuh bintik2 merah yang gatal tu nampak kering & gatal2 pun dah tak berapa nak ada rasa. Aku ulang lagi buat benda yang sama.. lepas cuci muka saki baki buih pencuci muka snail tu aku gosok kat tempat gatal ternyata memang effective sangat. Dan saat aku karang entri ni alhamdulillah tak gatal lagi. Tapi aku tetap buat benda yang sama lepas cuci muka nak bagi hilang parut2 muda bekas garu tu.

Tu la orang tua2 kata.. tak kenal maka tak cinta. Tak cinta maka tak kawen.. dah kawen hidup bersama baru tau baik buruk. Begitulah perumpamaan aku dengan cleanser Bio Energy Snail skin repair Bio essence. Secara tak sengaja dia membantu aku yang hadapi masalah alergik & gatal2. Tu yang buat aku semakin semangat nak shopping produk bio essence. Dah la tanaka white night cream dia buat aku jadi cerah dalam masa seminggu (boleh refer entri ni Tanaka White Night Cream ). Ni cleanser dia pulak buat masalah gatal aku sembuh. Sayang bio essence ketat2 sebab tak sia2 kan pelaburan duit aku beli produk dia. hahahaha

Aku tak sure samada effective untuk orang lain.. tapi memang berkesan untuk aku. Tapi tak salah kita guna sebagai ikhtiar kan? kalau kat muka takde side effect takkan kat tangan jadi side effect pulak kan? Cuba - cuba la kot2 boleh membantu, ye dak??

P/S : ni bukan entri review berbayar.. siapalah aku bio essence nak bayar untuk review produk depa kan? Aku beli, aku guna & aku nikmati kelebihannya.

11 comments:

  1. In Sha Allah one day nnt sis ada rezeki dgn depa. ahakz

    ReplyDelete
  2. Suria punya pasallah ni semalam akak jalan-jalan kat KLCC singgah Watson tetiba teringat kat siput babi nih... Akak pun belilah saja-saja tapi, bukan hak siput babi punya tu, yang lain. Masih sembunyi lagi dalam kereta, takut den nak bawa keluar. Lain kali kalau review tak berbayar, jangan excited sangatlah bunyinya. Yang membaca ni terlebih uja kang, susah.... Hahaha!

    ReplyDelete
  3. wah.. lain kali nak beli la... huhu

    ReplyDelete
  4. nak tanya, yang pelembab tu okay ke? kalau kita pakai berminyak tak? ke ikut kulit ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelembab tu tak berminyak.kita pakai dia tak melekit.meresap dalam kulit.

      Delete
  5. Macam best !! Sekarang ni pakai nivea... lepas ni nak tukar lagi laa... jangan rabak muka aku ni dah la asyik tukar2 pencuci... haha

    ReplyDelete
  6. Maaf nak tnya boleh hilang bekas jerawat sekali x bio essence ni. Sbb skrg tgh survey produk yg boleh hilangkn jerawat dan bintik2 hitam bekas jerawat.

    ReplyDelete
  7. Assalam sis,, sy nk tye set snails kn ad 3..clenser serum n krim.. Cmne cara pkainye klu sy bl skali bio gold water n clenser(1set) phtu tanaka nite cream??sorry klu ayat tbelit hrap sis pham n respon yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. normally cuci muka dengan cleanser.. apply serum baru cream. Kalau nak pakai bio gold water.. pakai waktu pagi selepas cuci muka.. tanaka white cream tu.. ada cream malam & siang.. pakai ikut direction yang di beri belakang produk

      Delete
  8. I dulu pkai local product mmg disaster la.. konon nk test.. tk leyh bla trus tukaar set cri product yg bole reduce jerawat and try bio essence snail.. and its work well.. kecutkn jerawat and u will never imagine jerawat or bekas jerawat yg besar2 tu semakin pudar.. and dont forget apply masker snail 2 times per week.. bg kulit relax.. moreover bnd ni tk panas.. some of the product kan panas..for those yg kulit super sensitive cm i.. i suggest diz one..dont ask me y c ive been trying too much of the products and diz the best for asian skin,weather and climate.. huhuhu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!